VNG

Vilanova agilitza el procés per donar 80.000 metres quadrats de sòl municipal a l'Incasòl

ACN. Vilanova agilitza el procés de l'Eixample Nord

ACN. Vilanova agilitza el procés de l'Eixample Nord

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament ha fet aquests canvis perquè creu que serà més ràpid arribar a retornar els 80.000 metres quadrats que deu a l'Incasòl, el que l'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, ha definit com "la hipoteca de la Platja Llarga".

L'Eixample Nord és, segons el regidor d'Urbanisme de Vilanova, Joan Giribet, "un dels projectes més importants de Catalunya" per la dimensió que té. I és que aquestes 108 hectàrees que estan per desenvolupar al nord de la ciutat, correspondrien al 50% de la Vilanova actual o a la part que va des de la via fins a la Ronda Ibèrica.

Per aquest motiu, el desenvolupament de la zona es faria en 80 o 100 anys, temps en el que s'ha de treballar detingudament i "amb molta cura" per trobar els equilibris d'usos, d'edificabilitat, de cessions, de zona viària, d'espais públics o de zones verdes, per exemple, ja que com diu Lloveras "els passos que es facin ara de forma equivocada condicionaran el futur".

Ara bé, al dividir el sector en tres subsectors, permetrà que es puguin treballar zones més petites de forma independent i sigui més ràpid enllestir el deute amb l'Incasòl. Per això ja es comença a treballar per desenvolupar el sector 1, des de l'hospital Sant Antoni Abad fins al Llimonet, unes 34 hectàrees que podrien estar totalment urbanitzades en 20 anys com a mínim.

L'espai incorpora el sòl que es deu a l'Incasòl, els terrenys per a l'hospital i una zona per a activitat comercial. De fet, la Diputació de Barcelona ha subvencionat un estudi de viabilitat econòmica que s'està fent per promocionar la zona com a pol d'atracció de serveis de salut, sociosanitaris, de la dependència, etc.

Els càlculs que ha fet Giribet diuen que a finals del 2012 o principis del 2013 estaria el planejament final, i durant el 2013 i el 2014 es farien els projectes d'urbanització i de reparcel·lació. Tot plegat amb la intenció de que es puguin haver donat els 80.000 metres quadrats a l'Incasòl al 2016, quan s'acaba el conveni i es preveu que no es pugui prorrogar. El cost que hauria de pagar l'Ajuntament si no donés a temps el sòl municipal seria de 84 milions d'euros.

Per això el govern vilanoví ha volgut agilitzar els tràmits, però també perquè "l'Incasòl ja ha retornat a Subirats Berenguer el 70% i l'Ajuntament encara no ha donat res", ha explicat Giribet.

Aquesta decisió es va prendre en l'última reunió del Consell General del Consorci urbanístic per al desenvolupament del sector Eixample Nord, l'òrgan superior de govern i administració del Consorci on es van incorporar el Secretari de Territori i Mobilitat, el vilanoví Damià Calvet, i el Director General d'Urbanisme, Agustí Serra, en nom de l'Incasòl.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local