El límit entre Barcelona i Tarragona

Cunit recuperarà la desembocadura del torrent d'en Pedro

La degradació actual està causada per l’eutrofització de l’aigua, un procés biològic i químic que pateixen les aigües que estan estancades

Ajuntament de Cunit. La desembocadura del torrent d'en Pedro

Ajuntament de Cunit. La desembocadura del torrent d'en Pedro

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En col·laboració amb el Grup Ecologista del Vendrell i del Baix Penedès (Geven), l'Ajuntament de Cunit a traves de la regidoria de Medi Ambient i sostenibilitat, revegetarà el Torrent d'en Pedro, per atorgar un valor paisatgístic i ecològic a la zona.

La desembocadura del Torrent d’en Pedro, que marca el límit territorial dels municipis de Cunit i Cubelles  i també els de les províncies de Barcelona i Tarragona, es troba en una situació de degradació i suposa un problema a nivell paisatgístic, ecològic i de salubritat. Aquest estat de degradació esta causat per  l’eutrofització de l’aigua, un procés biològic i químic que pateixen les aigües que estan estancades i que no poden renovar-se freqüentment causant males olors, ja que el punt de desembocadura a la platja es troba per sota del nivell del mar.

Es per aquest motiu que el grup ecologista GEVEN a petició de la regidoria de Medi Ambient, dins d’un marc de col·laboració entre les dues entitats, ha presentat un projecte  elaborat pels biòlegs Ricardo Collado i Héctor Tomás, per resoldre el problema de degradació. Les actuacions d’aquest projecte es centraran en revegetar la zona afectada, amb vegetació autòctona que evitarà així els efectes del procés d’eutrofització. També reduirà l’erosió per efecte de l’aigua, i per tant la reducció de la pèrdua de sediments a la platja, millorant l’hàbitat de les espècies vinculades a ambients aquàtics presents a la zona com el corriol camanegre o el martinet blanc, a partir de reduir el nivell d’aigua estancada i eliminar les olors.

L’actuació afectarà al tram de sorra de la desembocadura del Torrent d’en Pedro amb una superfície de 0,1Ha., desenvolupada pel propi grup ecologista, amb el suport de l’ajuntament de Cunit. L’execució de l’actuació està prevista que s’iniciï en el mes el proper de març i finalitzi al juliol d’enguany.

Pel regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de Cunit, Toni Martínez, l’ objectiu de l’actuació pretén atorgar un valor paisatgístic i ecològic a la zona litoral i per tant al municipi de Cunit. Aixó es reconvertir un focus d’aigua estancada en un espai naturalitzat, agradable que permeti l’establiment de colònies d’aus per reduir la presència de mosquits en aquesta zona.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local