1.000 enquestes

Comencen les enquestes a Vilanova per redactar el Pla de Mobilitat Urbana

La redacció del Pla de Mobilitat Urbana, que és previst que acabi a inicis de 2015, estudiarà les problemàtiques i alternatives de mobilitat a tots els barris

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El proper dilluns 24 de març comencen unes enquestes telefòniques que formen part del treball de camp del Pla de Mobilitat Urbana de la ciutat. En total es farà 1.000 enquestes que es repartiran per tots els barris de la ciutat en funció de la seva població.

El qüestionari pregunta la situació professional dels enquestats i qüestions relacionades amb els desplaçaments que ha fet el dia anterior (quants, motiu, mitjans de transport...). També es demana als enquestats que valorin, sobre el seu barri o el seu municipi, aspectes com l'estat de les voreres i els espais per a vianants, l'espai per a la circulació i aparcament de bicicletes, el servei de transport públic per desplaçar-se dins el seu municipi o fora del municipi, la facilitat dels residents per aparcar al seu barri o la zona de pacificació del trànsit del centre urbà.

També es demana l'opinió sobre diferents mesures de mobilitat que es poden fer a la ciutat relacionades amb cadascun dels mètodes de transport: transport públic, bicicleta, a peu i vehicle privat, com per exemple si estan d'acord en ampliar els carrers per a vianants o els carrils bici.

El qüestionari inclou altres consultes, com algunes sobre els permisos de conduir, els vehicles que utilitza com a conductor o el lloc on aparca el seu cotxe quan és al domicili. També demana la freqüència d'ús i la valoració dels desplaçaments a peu, en bicicleta, en cotxe com a conductor, en cotxe com a acompanyant, en moto, en taxi, etc. En el cas que no utilitzi el transport públic o la bicicleta, se li pregunta els motius, i els motius que té per utilitzar el cotxe o la moto.

El treball de camp telefònic el realitzarà l'Institut Apolda per encàrrec de la Diputació de Barcelona. Des de la Regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat es demana a la ciutadania que col·labori amb aquestes enquestes, ja que ajuden a definir el funcionament de la mobilitat de la ciutat.

Per qualsevol dubte o aclariment, la ciutadania es pot adreçar a la Regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, de dilluns a divendres, des de les 9.30 fins a les 14 h, o bé al telèfon 93 814 00 00.

El Pla de Mobilitat
La redacció del Pla de Mobilitat Urbana, que és previst que acabi a inicis de 2015, estudiarà les problemàtiques i alternatives de mobilitat a tots els barris de la nostra ciutat. Després de la primera fase de recollida de dades i anàlisi s'obriran dos processos participatius, un primer de diagnosi, abans de l'estiu, i després un segon de propostes.

A finals de 2012 l'Ajuntament de VNG i la Diputació de Barcelona van signar el conveni per elaborar el Pla de Mobilitat Urbana del municipi, una eina de planejament necessària per la ciutat. El conveni s'estableix en el marc del Pla "Xarxa de Governs Locals 2012-2015" de la Diputació de Barcelona. L'aportació econòmica de l'Ajuntament a la redacció del projecte és del 25%. La Diputació aporta 75 mil euros i l'Ajuntament de VNG 25 mil, ja que el cost total pressupostat és de 100 mil euros. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local