67 quilòmetres

Obres de millora de l'Eix Diagonal, a finals de juny

Els treballs abastaran millores en la senyalització, els elements de seguretat viària i l’ordenació del trànsit a l’Eix i també a vies i camins locals de l’entorn

Les actuacions previstes tenen un pressupost total d’1,4 MEUR

Generalitat de Catalunya. Imatge de la variant de Vilafranca i de l'Eix Diagonal

Generalitat de Catalunya. Imatge de la variant de Vilafranca i de l'Eix Diagonal

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat l’inici de treballs de millora a l’Eix Diagonal, que uneix Vilanova i la Geltrú i Manresa. Els treballs, que també abastaran algunes vies i camins locals de l’entorn,  incidiran en aspectes com la senyalització, els elements de seguretat viària o l’ordenació del trànsit. Aquests actuacions compten amb un pressupost d’1,4 MEUR i s’emmarquen dins les condicions de la concessió, que inclou també l’execució d’obres de millora i de manteniment.

L’Eix Diagonal, de 67 quilòmetres de longitud, es recolza en les carreteres C-15 i C-37 i connecta les principals infraestructures viàries que vertebren Catalunya de sud-oest a nord-est. La seva configuració, que va culminar el desembre de 2011, ha permès tant millorar el trànsit de llarg recorregut, tot acostant el litoral i les comarques centrals, com potenciar les comunicacions intercomarcals. Aquest eix registra un trànsit d’uns 11.500 vehicles diaris de mitjana, entre els 16.500 al tram Vilanova-Vilafranca i els 7.000 a l’Igualada – Manresa).

Les actuacions que ara es portaran a terme responen a les necessitats que la nova infraestructura ha generat i a les propostes que han plantejat els municipis  per on transcorre l’Eix Diagonal. S’executaran fins a finals de juny; en concret, són les següents:

Al terme de Vilafranca del Penedès:

-       Adequació de la senyalització vertical d’orientació a la variant de Vilafranca de l’N-340 i a la carretera C-15, en coordinació amb el Ministeri de Foment, per tal de millorar les indicacions als diversos punts d’enllaç d’aquesta via amb l’Eix Diagonal, així com amb l’autopista AP-7.

-       Millora de la fluïdesa del trànsit a l’enllaç entre les carreteres N-340 i la C-15, amb la formació d’un segon carril a l’N-340, d’entrada a la rotonda, en sentit Vilafranca.

-       Reordenació d’un accés a una estació de servei, en coordinació amb el Ministeri de Foment. Per a donar continuïtat a un camí, es reordenen l’entrada i sortida a la estació de servei situada a l’entorn de la rotonda d’enllaç de la C-15.

-       Enllumenat de la rotonda de l’enllaç entre les carreteres N-340 i C-15.

A Canyelles

-       Millora de les barreres de seguretat de l’antiga C-15b, així com altres  a la travessera de l’antiga carretera C-15.

Puigdàlber

-       Formació d’un nou vial d’accés al nucli urbà per a donar continuïtat a la circulació de vehicles agrícoles, el qual connectarà directament un vial de servei amb l’enllaç amb la carretera C-15.

Santa Fe del Penedès

-       Millora als camins d’accés a diverses finques.

Manresa

-       Millora als camins d’accés a diverses finques i eixamplament del camí vell de Rajadell per a facilitar els desplaçaments de vehicles agrícoles.
-       Actuacions puntuals en la carretera C-37z.

Òdena

-       Millora del ferm a la C-37z al nucli urbà, així com de la seva  senyalització horitzontal.

Al llarg de l’Eix Diagonal

-       Millores de la senyalització vertical i horitzontal per augmentar la seguretat viària.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!