ELECCIONS 2003

Entrevista a Quino González

«Volem per Vilanova una participació real»

EL PUNT. LAURA MARÍN 16-05-2003 19:38 Lectures 497

Arxivat a:

Quino Gonzalez. fdg/c.castro

Quino Gonzalez. fdg/c.castro

- Qui forma aquesta candidatura independent?
- «La formem persones de diferents àmbits de Vilanova i de la Geltrú que tenim la il·lusió de fer alguna cosa per la ciutat i volíem trobar una nova opció inèdita i fora dels interessos de partit -que n'hi ha-. Hi ha gent de totes les edats i de diferents entitats atrets per aquesta idea de participació ciutadana que s'ha anunciat tant als mitjans de comunicació però que en realitat ha estat mínima aquest mandat.»

- Per què sorgeix ara aquesta nova formació?
- «La participació ciutadana no és real, l'Ajuntament ha posat en marxa uns mecanismes, però es dóna una informació selectiva i filtrada i no arriba tot als ciutadans. Quan et trobes amb un problema concret, t'adones que s'ha ocultat informació -com ara amb la reurbanització de la Geltrú o amb l'obertura de la rambla Samà-. Si la política de Vilanova agafa en els propers anys una dinàmica de consens, de comunicació i de transparència, potser no farà falta que ens presentem a les properes eleccions.»

- I com s'hauria d'aconseguir això?
- «S'ha de canalitzar tota la informació als ciutadans -mitjançant cicles, xerrades...- per crear opinió i obrir un procés del qual es puguin recollir suggeriments. Volem que la gent participi i doni la seva opinió abans que els projectes estiguin aprovats. Per nosaltres és aquesta realment la participació oberta, sincera i transparent i no el fet de demanar l'opinió quan ja està tot decidit.»

- Quins objectius electorals us marqueu?
- «La intenció és poder arribar als mil vots per tenir almenys un regidor a l'Ajuntament. La veritat és que són molts els ciutadans que ens comencen a conèixer i que ens donen el seu suport.»

- Formaríeu part del govern?
- «No en tenim intenció, però tampoc de l'oposició. Creiem tant en aquest model de participació que no volem estar sotmesos ni als uns ni als altres, només als ciutadans. Volem ser una formació política que defensi i doni suport als projectes que tinguin a veure amb els ciutadans. Ens pronunciarem sobre una iniciativa quan estiguem segurs que la informació ha arribat als ciutadans i que s'ha informat els veïns de com els afectarà determinat projecte, llavors hi donarem suport.»


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament