Entrevista a Jordi Valls

«Hem aportat sensibilitat en temes ambientals i d'igualtat»

EL PUNT. LAURA MARÍN 16-05-2003 19:42 Lectures 591

Arxivat a:

Jordi Valls i Fuster | FDG

Jordi Valls i Fuster | FDG

- Afronten de manera diferent aquestes eleccions, respecte del 1999?
- «Sí, després d'haver format part de l'equip de regidors i del govern tinc una visió diferent de l'Ajuntament i de la ciutat -molt positiva, per cert.»

- Quins són els objectius que es marquen?
- «Ens prenem les eleccions com una prova. Des del 1999 hem anat fent unes polítiques concretes i hem compartit el govern amb dues forces progressistes: ara es tracta de veure si allò que proposem a partir de l'any 2003 agrada.»

- Aspiren a aconseguir un tercer regidor?
- «La nostra força ha deixat de baixar i no hi ha res que ens faci sospitar que haguem de treure uns pitjors resultats que el 99. Si això es traduirà en un tercer regidor, s'haurà de veure. A més la coalició, representa sumar i això els ciutadans ho agraeixen.»

- Què hauria estat diferent amb aquest equip de govern sense Iniciativa per Catalunya Verds?
- «És indubtable que els temes mediambientals, urbanístics i de repartiment de la riquesa, també en temes d'igualtat i de respecte de les diferències. Tenim sensibilitats que no hi són ni en el partit socialista ni en Esquerra.»

- I si hagués governat en exclusiva ICV?
«Amb majoria absoluta, segons quines coses del pla general no les hauríem acceptat: com ara les quatre alçades del PERI cap de Creu. Hauríem anat més enllà amb la fiscalitat ecològica, el respecte pel vianant i la disciplina viària.»

-De què se sent més orgullós d'aquest mandat?
- «De l'esforç inversor que s'ha fet per donar millors equipaments al servei de tothom, del respecte per l'espai públic i d'haver fet un pas cap a una fiscalitat més ecològica, més solidària i més justa.»

- Què li ha semblat el paper de l'oposició?
- «En alguns moments, molt correcte, però en d'altres, m'ha semblat de poc nivell i demagògic. Hem aconseguit el consens en alguns temes, però avui no sé si tornaria a sacrificar segons quines coses -per exemple del PGOU- per aconseguir-ho. M'han decebut, perquè crec que en política no tot s'hi val i per desgràcia han jugat a això alguns moments.»

- Projectes de futur?
- «Continuar equipant la ciutat acompanyant el creixement; vertebrar la ciutat de manera social creient-se i complint el pla d'acció ambiental; continuar la reforma fiscal i augmentar els mecanismes per aconseguir una participació de veritat.»

- Quin és el teu projecte favorit del mandat?
- «La biblioteca de Sant Joan, pel que té d'equipament necessari i d'edifici sostenible, i la llar d'infants. Són equipaments que demostren que construir de forma sostenible no és més car.»

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans