Entrevista a Jordi Valls

«Hem aportat sensibilitat en temes ambientals i d'igualtat»

EL PUNT. LAURA MARÍN 16-05-2003 19:42 Lectures 617

Arxivat a:

Jordi Valls i Fuster | FDG

Jordi Valls i Fuster | FDG

- Afronten de manera diferent aquestes eleccions, respecte del 1999?
- «Sí, després d'haver format part de l'equip de regidors i del govern tinc una visió diferent de l'Ajuntament i de la ciutat -molt positiva, per cert.»

- Quins són els objectius que es marquen?
- «Ens prenem les eleccions com una prova. Des del 1999 hem anat fent unes polítiques concretes i hem compartit el govern amb dues forces progressistes: ara es tracta de veure si allò que proposem a partir de l'any 2003 agrada.»

- Aspiren a aconseguir un tercer regidor?
- «La nostra força ha deixat de baixar i no hi ha res que ens faci sospitar que haguem de treure uns pitjors resultats que el 99. Si això es traduirà en un tercer regidor, s'haurà de veure. A més la coalició, representa sumar i això els ciutadans ho agraeixen.»

- Què hauria estat diferent amb aquest equip de govern sense Iniciativa per Catalunya Verds?
- «És indubtable que els temes mediambientals, urbanístics i de repartiment de la riquesa, també en temes d'igualtat i de respecte de les diferències. Tenim sensibilitats que no hi són ni en el partit socialista ni en Esquerra.»

- I si hagués governat en exclusiva ICV?
«Amb majoria absoluta, segons quines coses del pla general no les hauríem acceptat: com ara les quatre alçades del PERI cap de Creu. Hauríem anat més enllà amb la fiscalitat ecològica, el respecte pel vianant i la disciplina viària.»

-De què se sent més orgullós d'aquest mandat?
- «De l'esforç inversor que s'ha fet per donar millors equipaments al servei de tothom, del respecte per l'espai públic i d'haver fet un pas cap a una fiscalitat més ecològica, més solidària i més justa.»

- Què li ha semblat el paper de l'oposició?
- «En alguns moments, molt correcte, però en d'altres, m'ha semblat de poc nivell i demagògic. Hem aconseguit el consens en alguns temes, però avui no sé si tornaria a sacrificar segons quines coses -per exemple del PGOU- per aconseguir-ho. M'han decebut, perquè crec que en política no tot s'hi val i per desgràcia han jugat a això alguns moments.»

- Projectes de futur?
- «Continuar equipant la ciutat acompanyant el creixement; vertebrar la ciutat de manera social creient-se i complint el pla d'acció ambiental; continuar la reforma fiscal i augmentar els mecanismes per aconseguir una participació de veritat.»

- Quin és el teu projecte favorit del mandat?
- «La biblioteca de Sant Joan, pel que té d'equipament necessari i d'edifici sostenible, i la llar d'infants. Són equipaments que demostren que construir de forma sostenible no és més car.»

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament