Eleccions Municipals 2003

Entrevista a Santi Rodríguez

«S'ha d'activar l'economia per generar llocs de treball»

EL PUNT. LAURA MARÍN 16-05-2003 19:46 Lectures 999

Arxivat a:

Santi Rodríguez | FDG

Santi Rodríguez | FDG

- S'ha renovat la candidatura, quin objectiu electoral es marquen ara?
- «La renovació és fruit de la que hi ha hagut al mateix PP. Els objectius ens els marca el canvi del tarannà de l'equip de govern en el tracte als ciutadans; volem consolidar els vots de les municipals i aconseguir el que vam tenir a les estatals.»

- Fa uns mesos es parlava del possible benefici de l'«efecte Piqué» als resultats a Vilanova. Ara amb crisis com la del Prestige o la guerra d'Iraq, com els afectarà tot plegat?
- «Si hi ha un efecte Piqué positiu, benvingut sigui. El Prestige i la guerra pensem que són qüestions que no tenen res a veure amb aquestes eleccions, perquè els ciutadans escullen les persones que possibilitaran les inversions en infraestructures, que es facin polítiques de ciutat, que s'arreglin els carrers, que es facin habitatges més barats...»

- Però ha estat difícil ser del PP aquest temps?
- «Hi va haver uns dies que va ser realment difícil per la pressió permanent que patíem, especialment incitada per algunes forces polítiques.»

- Quin canvi real necessita Vilanova?
- «L'Ajuntament necessita un canvi de tarannà, perquè en aquest mandat s'ha imposat l'autoritari. I molts altres a nivell de ciutat: s'han fet inversions a centres cívics, però no s'ha fet previsió per a la seva programació; no s'ha acabat la ronda Ibèrica (tot i que ho demanaven els equips del govern abans del 1999); s'ha invertit en Neàpolis i crec que ni el mateix govern coneix encara quin objectiu té...»

- Descarteu cap partit a l'hora de fer pactes?
- «No, perquè el més important és la política de ciutat que es faci. Hi ha qui ja diu que no pactarà amb nosaltres, però això no es pot fer quan s'estan aprovant coses conjuntament al Parlament.»

- Què ha esta t el més positiu d'aquest mandat?
- «La neteja viària ha millorat, però no té mèrit perquè s'ha contractat el servei. Un altre tema és haver desencallat Pirelli-Mar, però és molt fàcil arribar a un acord tal i com ho ha fet l'equip de govern: Pirelli va dir que volia l'1,2 d'edificabilitat i el govern va donar 1,3 -així? qui no arriba a un acord!, perquè després la diferència la retorna Pirelli i tots contents.»

- Què canviaria el PP en el futur govern?
- «El tracte als ciutadans i la planificació d'algunes inversions. S'ha de generar l'activitat econòmica que necessita el municipi perquè tots aquells que actualment es desplacen a treballar fora tinguin oportunitats aquí: aquest mandat s'ha vist l'empresa com un contribuent als fons municipals i no un dinamitzador econòmic.»

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament