Eleccions Municipals 2003

Entrevista a Josep Tomàs Álvaro

«Hem fet de Vilanova una ciutat d'esquerra i nacionalista»

EL PUNT. LAURA MARÍN 16-05-2003 19:49 Lectures 628

Arxivat a:

Josep-Tomàs Álvaro | FDG

Josep-Tomàs Álvaro | FDG

- S'afronten de forma diferent aquestes eleccions municipals?
- «La campanya l'afrontem esperançats per aconseguir més vot absolut i la possibilitat d'incrementar un regidor més a l'Ajuntament. Volem decidir el programa d'actuació i tenir un paper important com és aconseguir seguir sent una ciutat nacionalista i d'esquerres, cosa que Vilanova no ho havia estat mai fins l'any 99. Però ens faria il·lusió aconseguir aquest tercer regidor, perquè representaria tenir una dona com a regidora d'ERC.»

- Què més ha aportat ERC al govern local?
- «Que hi hagi estabilitat de govern com mai hi havia hagut, cosa que és mèrit dels tres partits, i que ha permès que Vilanova funcioni. Amb ERC s'ha pogut fer una sacsejada important a la ciutat. Ara volem explicar que som un partit que pot governar amb normalitat i que som un partit honrat, que treballa i que es basa en el diàleg.»

- Què hauria fet el partit amb majoria al govern?
- «Hauríem aplicat el 100% del programa, tot i que hem arribat a complir-lo en un 80% i estem satisfets. En el que hem d'aprofundir molt més és en la participació. Hem de ser conscients que els ciutadans cada cop més entenen la política de forma diferent: s'ha de discutir com han de ser els equipaments, on s'han de destinar els pressupostos i els ciutadans s'han de sentir partícips en el procés, obrint el debat no només a les entitats veïnals.»

- Quins són els temes que marquen el vostre programa electoral?
- «Crec que amb els joves hem estat fluixos, igual que en el tema de l'habitatge. En l'aparcament s'ha de millorar molt més i en la neteja hem de fer encara més pedagogia -insistir en la recollida selectiva amb proves pilot en alguns barris-, la necessitat d'un equipament polivalent per al sector econòmic, millorar el sistema viari... Hi ha molta feina a fer i per això és in teressant que continuem governant. Fins ara el paper d'ERC era ser testimoni del republicanisme, però ens hem convertit en un partit amb capacitat per governar.»

- Volen continuar sent clau en l'opció de govern, però descarten el pacte amb algun partit?
- «Ens presentem per guanyar les eleccions, però això a hores d'ara és molt difícil. Volem aconseguir els millors resultats i volem governar, però només pactaríem amb els partits de tradició democràtica, per això descartem el PP. Malgrat això, estem tan lluny dels uns com dels altres -PSC i CiU-.»

- De què se sent més orgullós aquest mandat?
- «De la participació, de la transparència i sobretot del canvi que s'ha produït a la ciutat.»


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans