Eleccions Municipals 2003

Entrevista a Josep Tomàs Álvaro

«Hem fet de Vilanova una ciutat d'esquerra i nacionalista»

EL PUNT. LAURA MARÍN 16-05-2003 19:49 Lectures 662

Arxivat a:

Josep-Tomàs Álvaro | FDG

Josep-Tomàs Álvaro | FDG

- S'afronten de forma diferent aquestes eleccions municipals?
- «La campanya l'afrontem esperançats per aconseguir més vot absolut i la possibilitat d'incrementar un regidor més a l'Ajuntament. Volem decidir el programa d'actuació i tenir un paper important com és aconseguir seguir sent una ciutat nacionalista i d'esquerres, cosa que Vilanova no ho havia estat mai fins l'any 99. Però ens faria il·lusió aconseguir aquest tercer regidor, perquè representaria tenir una dona com a regidora d'ERC.»

- Què més ha aportat ERC al govern local?
- «Que hi hagi estabilitat de govern com mai hi havia hagut, cosa que és mèrit dels tres partits, i que ha permès que Vilanova funcioni. Amb ERC s'ha pogut fer una sacsejada important a la ciutat. Ara volem explicar que som un partit que pot governar amb normalitat i que som un partit honrat, que treballa i que es basa en el diàleg.»

- Què hauria fet el partit amb majoria al govern?
- «Hauríem aplicat el 100% del programa, tot i que hem arribat a complir-lo en un 80% i estem satisfets. En el que hem d'aprofundir molt més és en la participació. Hem de ser conscients que els ciutadans cada cop més entenen la política de forma diferent: s'ha de discutir com han de ser els equipaments, on s'han de destinar els pressupostos i els ciutadans s'han de sentir partícips en el procés, obrint el debat no només a les entitats veïnals.»

- Quins són els temes que marquen el vostre programa electoral?
- «Crec que amb els joves hem estat fluixos, igual que en el tema de l'habitatge. En l'aparcament s'ha de millorar molt més i en la neteja hem de fer encara més pedagogia -insistir en la recollida selectiva amb proves pilot en alguns barris-, la necessitat d'un equipament polivalent per al sector econòmic, millorar el sistema viari... Hi ha molta feina a fer i per això és in teressant que continuem governant. Fins ara el paper d'ERC era ser testimoni del republicanisme, però ens hem convertit en un partit amb capacitat per governar.»

- Volen continuar sent clau en l'opció de govern, però descarten el pacte amb algun partit?
- «Ens presentem per guanyar les eleccions, però això a hores d'ara és molt difícil. Volem aconseguir els millors resultats i volem governar, però només pactaríem amb els partits de tradició democràtica, per això descartem el PP. Malgrat això, estem tan lluny dels uns com dels altres -PSC i CiU-.»

- De què se sent més orgullós aquest mandat?
- «De la participació, de la transparència i sobretot del canvi que s'ha produït a la ciutat.»


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament