Resultats del procés participatiu

Vianants i ciclistes, dues de les prioritats del pla de mobilitat de Vilanova

El govern preveu destinar onze milions d'euros a l'execució del pla els propers sis anys

Roda de premsa del govern. Ajuntament de Vilanova

Roda de premsa del govern. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Millorar la mobilitat de vianants i de ciclistes i augmentar la freqüència de pas del transport públic són les prioritats del pla de mobilitat de Vilanova. El govern local preveu aprovar inicialment la proposta al ple de dilluns vinent, després d'haver recollit les demandes ciutadanes a través d'un procés participatiu. El document regularà la mobilitat del municipi els propers sis anys, un període en el que es realitzaran actuacions per valor d'onze milions d'euros, dos dels quals s'hi invertiran els propers tres anys.

Voreres més àmplies

L'equip de govern ha presentat el document aquest dimarts, en una roda de premsa. El regidor de Mobilitat, Joan Giribet (CiU), ha destacat que bona part de les actuacions estaran destinades a “millorar la mobilitat a peu”, augmentant l'amplada de les voreres fins a un mínim de 1,80 metres, incrementant el nombre de passos de vianants i ampliant la senyalització per a invidents. Una de les mesures previstes al pla que, segons Giribet, ja es troba molt avançada és la connexió del Càmping Vilanova Park amb el nucli de la ciutat a través d'un recorregut que faciliti la mobilitat de vianants i de ciclistes.

Pel que fa als carrils bici, Giribet també ha anunciat que es crearan “nous itineraris a la calçada”, a més d'“ampliar els aparcaments i els semàfors per a bicicletes”. “Som conscients que els recorreguts que s'han generat a la ciutat tenen alguns dèficits”, ha admès el regidor, que s'ha compromès a millorar-los.

Més freqüència de pas al transport públic

Quant al transport públic, la intenció del govern local és crear “itineraris més directes i millorar les freqüències de pas”. D'altra banda, el pla també preveu accions en l'àmbit de la mobilitat dels vehicles privats, afavorint aparcaments “que descongestionin el centre de la ciutat”, i promovent la reducció de la velocitat als 30 km/h a tot el nucli urbà.

“El que més ens ha demanat la gent és tenir més facilitats pel que fa al transport públic, a més de temes d'accessibilitat, i que el transport en bicicleta sigui més segur”, ha apuntat el responsable de mobilitat de l'Ajuntament.

L'avinguda Garraf i el carrer Tetuan, afectats

El pla també preveu modificacions en els sentits de circulació de vehicles. Un dels canvis que es vol portar a terme afecta el tram de l'avinguda Garraf i del carrer Tetuan amb l'objectiu d'evitar que “els vehicles puguin creuar de punta a punta de la ciutat per aquest carrer”.

Giribet ha deixat clar que el document que es presenta al ple és “una primera fase de treball” que admetrà propostes de canvi. A més de ser “una eina imprescindible per al funcionament de la ciutat”, el regidor ha destacat que el pla de mobilitat també és necessari a l'hora de desenvolupar el nou pla d'ordenació urbanística municipal.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local