GEOLOGIA

L'Institut Cartogràfic finalitza la publicació del Mapa topogràfic de Catalunya 1:25.000

El contingut topogràfic es complementa amb informació turística, per tal de divulgar els equipaments i el patrimoni cultural i natural de cada indret

Mapa topogràfic de Vilanova i la Geltrú. EIX

Mapa topogràfic de Vilanova i la Geltrú. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha finalitzat la publicació dels 77 fulls de la segona versió de la sèrie Mapa topogràfic de Catalunya 1:25.000, que proveeix d’una nova eina per al coneixement i gestió territorials.

El mapa parteix de la base topogràfica a la mateixa escala, si bé ha estat actualitzat i dissenyat per a la seva publicació. El contingut topogràfic es complementa amb informació temàtica de tipologia turística, dissenyada per a contribuir a la divulgació del equipaments i del patrimoni natural i cultural de cada indret.

La sèrie, iniciada l’any 2008, s’ha desplegat en els darrers quatre anys i des del 2013 compta  amb l’actualització i  reedició d’alguns fulls, amb terceres i quartes edicions. La versió impresa està definida en tres col·leccions en funció de l’àrea geogràfica  de cada full: capitals comarcals, espais naturals protegits i unitats geogràfiques.

Respecte a la  primera versió, de la qual se’n publicaren sis fulls, aquesta segona versió modifica el tall i aporta innovacions en aspectes de disseny, contingut i mètode. Del contingut, cal remarcar-ne la jerarquització de la xarxa de camins segons la seva caracterització morfològica i la incorporació  d’informació sobre itineraris de senderisme i bicicleta, i la localització de punts d’interès remarcats per mitjà de pictogrames.

Per a aquests continguts temàtics s’ha treballat buscant sinergies amb tots els espais naturals protegits i consells comarcals, comptant també amb aportacions d’ajuntaments, que han vist el mapa com a una oportunitat per a difondre les seves particularitats. Aquest mètode de treball col·laboratiu facilita la fluïdesa en l’actualització de la informació i la seva difusió, ja que manté una comunicació continuada amb els agents més propers al territori, tal com s’està fent per a les noves edicions.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local