Obres al Casal

El Casal Popular de Vilafranca reclama al govern la bonificació de la seva llicència d'obres

Demanen que se'ls hi apliqui la bonificació corresponent als equipaments socioculturals

El Casal Popular reclama a l'equip de govern que s'apliqui la bonificació corresponent als equipaments socioculturals sobre la seva llicència d'obres.

El Casal Popular reclama a l'equip de govern que s'apliqui la bonificació corresponent als equipaments socioculturals sobre la seva llicència d'obres.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Associació Casal Popular de Vilafranca, que recentment ha celebrat el primer aniversari de la seva seu, reclama a l'equip de govern que s'apliqui sobre la llicència d'obres del seu local la bonificació del 95% corresponent als equipaments socioculturals de la vila i que va sol·licitar en el moment de presentar la llicència.

Al març de 2014, quan es van iniciar les obres de la seu de l'entitat, es va lliurar al departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilafranca una llicència d’obra menor. En l’imprès de sol·licitud de la llicència d’obres es demanava la bonificació del 95% de la quota de la taxa per tractar-se d’obres de rehabilitació d’un edifici destinat a equipament social/cultural.

Per sorpresa de l'entitat però, el passat 2 de juliol de 2015 aquesta rep una resolució de la Gerència de l’ORGT on es desestima la sol·licitud presentada referent a la bonificació de la quota de la Taxa de llicència urbanística i de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres en base a l’acord de la Junta de Govern Local de data 25 de maig de 2015 on es deia que l’obra esmentada no es pot considerar d’especial interès o utilitat municipal.

Després de rebre la desestimació de la bonificació, des del Casal Popular es van presentar al·legacions a l'Organisme de Gestió Tributària, al·legacions que al cap de quatre mesos encara no han rebut resposta. El fet que la resolució d'aquest afer s'allargui en el temps perjudica seriosament els interessos del Casal Popular ja que es van acumulant recàrrecs sobre l'import de la taxa. Si bé es cert que en el POUM actual el local en qüestió no està qualificat com a equipament sociocultural, aquest no pot esdevenir un argument vàlid ja que el POUM està redactat ara fa 12 anys moment en què l'entitat ni tan sols existia.

Des del Casal Popular es considera que s'han fet mèrits suficients perquè l'espai sigui considerat un equipament sociocultural d'interès per a la vila ja que l'entitat participa en l'organització d'un gran nombre d'activitats rellevants obertes a la ciutadania com la Revetlla de Sant Joan, el Rodaplaces i el Taller de Mocadors de Festa Major, el Quinto de Nadal, acull actes de les Festes de Sant Raimon... a part de mantenir tres cicles d'activitats periòdiques i nombrosos tallers i formacions.

El Casal Popular compta a hores d'ara amb una base social de 140 socis/es. Des del Casal Popular es considera una contradicció per part de l'equip de govern que en la presentació dels darrers pressupostos municipals es defensin les entitats com un dels sectors als quals cal donar suport i per altra banda es rebi aquest tracte en una decisió que és purament política.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local