ADN dels gossos

Sitges obre el termini voluntari per a la identificació genètica de gossos

La taxa està bonificada en 10 euros si es tramita entre l’1 d’abril i el 30 de juny

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els propietaris de gossos aviat podran portar a terme el procés d'identificació genètica dels cans. Entre l’1 d’abril i el 30 de juny, les persones que ho realitzin voluntàriament es podran beneficiar d'una bonificació de 10 euros sobre la taxa general. A partir del juliol, la taxa serà obligatòria per a tots els propietaris de Sitges i tindrà un cost de 60 euros. Estan exempts del pagament de la taxa fins el 30 juny, les persones que tenen censat el seu gos anteriorment a l’inici d’aquest any.

La campanya per identificar genèticament els gossos de Sitges neix amb la intenció de sensibilitzar sobre la responsabilitat dels portadors en mantenir l’espai públic net de defecacions animals, entès com un espai de convivència, també amb les persones que no són portadores de gossos.

Els propietaris de cans podran tramitar-la a través de l'OAC. Amb el rebut es podran adreçar a qualsevol dels serveis veterinaris del municipi per procedir a l'extracció de sang de l'animal, una mostra que servirà als laboratoris per extreure l'ADN que formarà part de la base de dades municipal.

D'aquesta manera, l'ajuntament podrà identificar als propietaris infractors a partir de la recollida de mostres dels excrements, l'anàlisi genètic i la identificació a la base de dades del gos i el seu propietari.

L'actual ordenança de tinença i protecció dels animals expressa que s’han de recollir les deposicions fecals immediatament i col·locar-les de manera higiènicament acceptable, dins de bosses adients, als contenidors d’escombraries o en els llocs que es destinin expressament a aquest efecte.

La campanya persegueix eliminar dels carrers i parcs els excrements de gossos, així com disminuir el nombre d’abandonaments, atès que la majoria de gossos que es recullen i romanen a les gosseres no tenen xip ni cap altra identificació. La creació del cens genètic permetrà, a més, dimensionar correctament les polítiques envers dels animals.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local