Arquitectura

L'escola Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú, nominada al Premi Mies d'Arquitectura

Els membres del jurat decidiran els 40 projectes seleccionats i les 5 obres finalistes que visitaran a l'abril

L'escola Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú, nominada al Premi Mies d'Arquitectura. EIX

L'escola Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú, nominada al Premi Mies d'Arquitectura. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe han inclòs l’ampliació de l’escola Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú, i de l'estudi català GATPA entre les 355 obres que competiran pel Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe. A més d’aquesta, s’han seleccionat 12 obres ubicades a Catalunya, i 3 a Granada i 2 a Montpeller també realitzades per estudis catalans. Els membres del jurat decidiran els 40 projectes seleccionats i les 5 obres finalistes que visitaran a l'abril. El procés culminarà amb la cerimònia de lliurament del premi el 26 de maig al Pavelló Mies van der Rohe. Coincidirà amb l'obertura de portes de les obres seleccionades per a la visita al públic general.

Iniciat el 1987, després d'un acord entre el Parlament Europeu i l'Ajuntament de Barcelona, ​​el Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe ha estat co-finançat per la Fundació Mies van der Rohe i la Comissió Europea des de 2001.
El Premi s'atorga cada dos anys a obres acabades en el període dels dos anys anteriors. Els principals objectius són aconseguir una comprensió profunda de la transformació de l'entorn construït d'Europa; reconèixer i elogiar l'excel·lència i innovació en el camp de l'arquitectura (en termes conceptuals i de la construcció) i cridar l'atenció sobre la important contribució dels professionals europeus en el desenvolupament de noves idees, els clients que hi donen suport i els ciutadans que en gaudeixen.

La Fundació Mies van der Rohe va ser creada el 1983 amb l'objectiu de reconstruir el Pavelló Alemany que Ludwig Mies van der Rohe va crear per a l'Exposició Internacional de 1929. La fundació fomenta el debat i la presa de consciència de temes relacionats amb l'arquitectura contemporània i la planificació urbana, així com el foment d'estudis sobre el treball de l'arquitecte alemany i el Moviment Modern.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local