Associació Cetàcea

Albiren per sorpresa un grup d'uns deu dofins de musell curt a la costa del Garraf (VÍDEO)

Es té constància de la seva presència regular d'aquesta espècie al mar d'Alborán i l'Estret de Gibraltar; en canvi, a la costa nord-occidental la seva presència avui dia és inusual

Albiren per sorpresa un grup d'uns deu dofins de musell curt a la costa del Garraf. Associació Cetàcea

Albiren per sorpresa un grup d'uns deu dofins de musell curt a la costa del Garraf. Associació Cetàcea

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Donfins comuns 12-3-2017 from Associació Cetàcea on Vimeo.

Aquest diumenge, 12 de març, durant una de les sortides del projecte de foto-identificació de l'Associació Cetacea a la costa del Garraf, es va realitzar un albirament sorprenent per la raresa de la localització de l'espècie observada. Un grup d'uns deu dofins comuns de musell curt (Delphinus delphis) es va apropar al vaixell i va estar nedant al costat de l’embarcació una bona estona.

El dofí comú de musell curt és una espècie d'alta mar, àmpliament distribuït per les aigües tropicals i sub-tropicals del Pacífic i l'Atlàntic, a part de la Mediterrània. A la costa espanyola la seva distribució és molt variable. Es té constància de la seva presència regular al mar d'Alborán i l'Estret de Gibraltar; en canvi, a la costa nord-occidental la seva presència avui dia és inusual. De fet, el del dia 12, és el primer albirament d'aquesta espècie en els quatre anys que l'Associació Cetacea porta realitzant sortides a la costa del Garraf  per realizar el seu projecte; així com durant els anys en què el projecte Ninam va estar treballant en l'àrea del cap de Creus, en què van notificar un sol albirament de Delphinus delphis.

Degut a la seva escassetat i les amenaces que planen sobre l'espècie, la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa) ha catalogat el dofí comú de la Mediterrània sota l'estatus d'espècie en perill.

L'Associació Cetacea estudïa els individus de les poblacions que habiten a la costa del Garraf des de fa quatre anys dins el seu "Projecte Foto-Identificació: Balenes i Dofins al Litoral Català", del que recentment ha donat a conèixer l'informe tècnic de resultats corresponent als anys 2015 i 2016.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local