Dia de la Terra

Plantada d'arbres i lectura de poemes aquest dissabte a les zones comunes dels horts urbans

L'activitat, que celebra el Dia de la Terra, està oberta a tothom i es clourà amb un dinar on s'aportarà menjar a compartir

Redacció Vilanova i la Geltrú 20-04-2017 10:02 Lectures 2468
Plantada d'arbres i lectura de poemes aquest dissabte a les zones comunes dels horts urbans. EIX

Plantada d'arbres i lectura de poemes aquest dissabte a les zones comunes dels horts urbans. EIX

Coincidint amb el Dia de la Terra, aquest dissabte, 22 d'abril es farà una plantada d'arbres en les zones comunes dels horts urbans de l'avinguda de Rocacrespa de Vilanova i la Geltrú. Aquesta activitat es farà sota els paràmetres d'agricultura controlada, d'espècies autòctones, i els arbres seran cedits per la Fundación + Árboles a un preu d'un euro la unitat. Cada persona que planti un arbre ho farà amb unes condicions d'agricultura ecològica i serà qui l'apadrini.

A més, està previst que la Fundación + Árboles imparteixi un taller de Nendo Dango, una tècnica de cultiu desenvolupada del japonès Masanobu Fukuoka, qui la va inventar com a mètode contra la desforestació. Una de les seves fites més importants va ser la reforestació d'una muntanya desertitzada del Japó, convertida hores d'ara en hort comestible. El sistema consisteix en crear unes boles d'argila barrejades amb llavors, i algun tipus de substrat vegetal com els fems i repel·lent natural com la pebre. Es deixen assecar al sol durant un temps i ja estan preparades per a la seva utilització.

Aprofitant que l'endemà serà la Diada de Sant Jordi, es farà també una lectura de poemes que poden ser de collita pròpia o d'altres autors, però sempre relacionats amb el medi ambient. Per tal de planificar l'activitat, es poden fer arribar les propostes al correu electrònic cmoreno@vilanova,cat.

L'associació ECOL3VNG col·labora amb el projecte i convida a tothom a participar activament en la plantada, i durant tota la jornada, per a que sigui una trobada festiva. En acabar es farà un dinar informal on cadascú podrà portar quelcom per a compartir. L'activitat és una col·laboració entre Fundación + Árboles, ECOL3VNG i el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Referèndum

El resultats del referèndum i la Vegueria Penedès

Jaume Casañas

El passat dia 1 d'Octubre el país va viure un dia històric amb la realització del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Es van viure moments de molta intensitat i de molt de sentiment, i el Penedès com la resta de territoris de Catalunya va respondre

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No