Canvi d'hàbits

Som Mobilitat vol introduir a Vilafranca el seu model de cotxe elèctric compartit

El projecte permet 'organitzar grups de persones per utilitzar el cotxe quan realment el necessiten, comportant un estalvi econòmic i energètic'

Som Mobilitat vol introduir a Vilafranca el seu model de cotxe elèctric compartit. Roger Vives

Som Mobilitat vol introduir a Vilafranca el seu model de cotxe elèctric compartit. Roger Vives

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La cooperativa Som Mobilitat va presentar ahir a l’Escorxador davant una cinquantena de persones el seu projecte de mobilitat sostenible, un sistema per compartir cotxe elèctric “que ja s’està implementant amb èxit” en altres capitals de comarca com Olot i Amposta, segons va explicar ahir el seu portaveu Arnau Vilardell.

El projecte permet “organitzar grups de persones per utilitzar el cotxe quan realment el necessiten, comportant un estalvi econòmic i energètic”, va afirmar Vilardell, que també va subratllar que “oferim un servei per a la transició cap a una mobilitat sostenible”. Actualment, després de la posada en marxa fa un any i mig, compten amb 850 socis i nou vehicles a tot Catalunya, amb més d’un centenar tan a Barcelona com a Mataró. La seva oferta se centra en grups locals d’usuaris, personal d’administracions públiques com els ajuntaments i treballadors d’empreses.

El sistema funciona a través d’un aplicació de mòbil que permet saber quan i on un cotxe està disponible i en la qual queda registrat el temps en què s’ha usat el vehicle i, per tant, el total a pagar pel seu ús. La vinculació de Som Mobilitat amb Som Energia, que compta amb més de 500 socis a l’Alt Penedès, és la que va propiciar que ahir es realitzés aquesta presentació, en detectar un possible interès al municipi vilafranquí per seguir els passos ja experimentats en d’altres localitats.

Vilardell va explicar que “el 50% del consum energètic que tenim és per mobilitat i principalment és contaminant”, tot alarmant que “els motors de combustió provoquen la proliferació de malalties a la nostra societat, com poden ser els ictus, i no és un problema únic de les grans ciutats, ja que les corrents d’aire fan que la contaminació es reparteixi per tot el territori”, tot lamentant que “hem normalitzat respirar aire contaminat”.

Per al portaveu de Som Mobilitat, “un primer pas és canviar els hàbits; nosaltres proposem en primer lloc moure’ns caminant, sinó en bicicleta i sinó en cotxe elèctric” i que a per això, a banda d’oferir aquest servei “també estem en contacte amb ajuntaments per impulsar carrils bici i escolars que facilitin aquesta transició cap a un model més sostenible”.

Seguint en aquesta línia, Vilardell va assegurar que “quan deixes de tenir un cotxe en propietat i passes a compartir-lo, l’uses menys”, tot animant als presents a l’Escorxador a “experimentar-ho a Vilafranca”, remarcant que els preus “són iguals per a tothom, justos i equitatius”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local