Prat de Cubelles

Finalitza la revegetació de l’antiga zona de pícnic a la desembocadura del Foix

S’ha reservat uns planters que realitzaran els infants inscrits a les passejades que organitza la regidoria de Turisme cada mes

Finalitza la revegetació de l’antiga zona de pícnic a la desembocadura del Foix. Ajuntament de Cubelles

Finalitza la revegetació de l’antiga zona de pícnic a la desembocadura del Foix. Ajuntament de Cubelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El trasllat de la zona de pícnic de la desembocadura del Foix al parc del Prat de Cubelles l’any 2016 va permetre la recuperació d’un terreny protegit com a zona ZEPA. Per poder-lo millorar, l’Ajuntament de Cubelles conjuntament amb el Consorci dels Colls Miralpeix Costa del Garraf ha realitzat una revegetació d’aquest espai per tal d’afavorir la parada i nidificació de les aus amb espècies autòctones d’aquests ambients com tamarius, joncs, pins, alocs, llentiscles i freixes. En total, la revegetació ha suposat plantació de tretze arbres i 39 arbusts. S’han reservat alguns planters per tal que els realitzin els visitants inscrits a les passejades per la desembocadura que impulsa la regidoria de Turisme, especialment reservat per als visitants més menuts.

Paral·lelament, a la banda nord es realitza una extracció de flora invasora (Arundo donax) i se substitueix per espècies autòctones  ja presents actualment a la zona. Aquestes actuacions es fan conjuntament entre l’empresa Green Solutions i la Mancomunitat Tegar del Garraf, i s’ha sol·licitat subvenció als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, l’Ajuntament de Cubelles i el Consorci dels Colls Miralpeix Costa del Garraf també col·laboren en el projecte de redacció d’un Pla de Gestió de l’Espai d’Interès Natural de la Desembocadura del riu Foix. Un document que establirà les actuacions que s’hi volen executar, el pressupost de les mateixes, els usos de l’espai, etc. Aquesta iniciativa respon a la fragilitat que presenta aquest espai per l’afluència de visitants, que fa necessària l’adopció de noves mesures de protecció per preservar l’ecosistema i la seva funció com a zona de pas d’aus migratòries.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local