Plataforma per la Sanitat Pública

S’amplia el servei de bus entre Vilanova i l’Hospital de Sant Camil per cobrir els desplaçaments de vespre

Aquesta millora respon a una demanda de la Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf, traslladada a la Generalitat de Catalunya

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-10-2018 17:30 Lectures 2582
S’amplia el servei de bus entre Vilanova i l’Hospital de Sant Camil per cobrir els desplaçaments de vespre. Ajuntament de Vilanova

S’amplia el servei de bus entre Vilanova i l’Hospital de Sant Camil per cobrir els desplaçaments de vespre. Ajuntament de Vilanova

Dilluns que ve, 15 d'octubre, es posarà en marxa una ampliació de l'horari de la línia de bus Vilanova i la Geltrú - Sant Pere de Ribes – Sitges, que presta l'empresa Plana, per tal de facilitar servei de transport públic en l'horari de vespre-nit a la parada de l'Hospital de Sant Camil.

S'incorporen noves expedicions del bus i també se'n modifiquen d'existents, que permetran que cada dia hi hagi bus des de Sant Camil a Vilanova fins a les 00:00 h, i fins les 00:10 h els diumenges. Concretament, s'afegeixen dues expedicions de dilluns a divendres, tres els dissabtes no festius, i una els diumenges.

En sentit Vilanova i la Geltrú – Hospital de Sant Camil, el darrer bus sortirà a les 23:00 de la parada Vilanova-Renfe, excepte els diumenges, que serà a les 23:10 h. En concret, s'incrementa cada dia una expedició i se'n modifiquen altres d'existents. L'objectiu d'aquesta ampliació és oferir més ventall d'horaris als acompanyants de les persones hospitalitzades, que sovint surten de l'hospital o hi arriben de nit.

D'aquesta manera, la Generalitat de Catalunya dona resposta a una de les demandes de la Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf, per millorar l'atenció al voltant de la salut a la comarca. Tot i que ja fa mesos que el Departament de Territori i Sostenibilitat es va comprometre a estudiar-ne la viabilitat, el conseller Damià Calvet va confirmar-ne la concreció a l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, en la reunió mantinguda fa dues setmanes.

Per a l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, la millora d'aquest servei de transport públic és una molt bona notícia i “una prova que el treball transversal de la Plataforma, en representació del conjunt del territori, té més força i dona bons resultats”. La Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf és una organització constituïda fa dos anys, integrada per administracions, entitats i agents socials, amb la finalitat de vehicular una veu unitària en les reclamacions sanitàries de la comarca.

Vegueria Penedès

CATsud, la regió del coneixement

Jaume Casañas

Catalunya és un territori divers amb necessitats diferents i especifiques per cada cas, la Catalunya Sud té unes necessitats especifiques, i necessita unes solucions i competències adequades a les seves necessitats sobretot pensant en un futur

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No