Tardor 2018

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de l'arribada d'una onada de fred que durà neu a 900 metres

La temperatura començarà a baixar el dissabte i al Pirineu s'assoliran mínimes per sota dels 10 graus sota zero

ACN Barcelona 25-10-2018 17:29 Lectures 3417
Una parella jugant amb la neu al refugi de les Ares, al Port de la Bonaigua, el dia 9 de novembre del 2017. ACN

Una parella jugant amb la neu al refugi de les Ares, al Port de la Bonaigua, el dia 9 de novembre del 2017. ACN

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha alertat de l'arribada de la primera massa d'aire fred procedent de l'Àrtic de la temporada, que produirà una baixada notable de la temperatura. Vindrà acompanyada d'una pertorbació que donarà lloc a vent fort del nord i a precipitacions que localment podran ser abundants i en forma de neu a cotes mitjanes i altes. Els termòmetres començaran a baixar el dissabte i tocaran fons entre diumenge i dilluns. A les cotes altes del Pirineu i del Prepirineu la temperatura podrà baixar entre 13 i 18 graus, amb mínimes per sota dels deu graus sota zero. Fora d'aquesta zona es preveuen davallades d'entre 8 i 13 graus, amb glaçades en alguns punts de l'interior de Catalunya entre dilluns i dimarts.

Pel que fa a precipitacions, se n'esperen a partir de dissabte al matí i durant les primeres hores de diumenge. Afectaran qualsevol punt de Catalunya, i al Pirineu seran en forma de neu a partir dels 900 metres al sector occidental, mentre que a la resta es mantindrà al voltant dels 1.300. Al Pirineu es podran acumular més de 20 centímetres de gruix per sobre dels 1.400 metres. L'SMC ha emès un avís de Situació Meteorològica de Perill.

A banda, diumenge el vent bufarà fort del nord als dos extrems de Catalunya, fet que alterarà l'estat de la mar. De cara a dilluns i dimarts, la possible formació d'una depressió a la Mediterrània podria produir una ventada general i un temporal marítim.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No