Peatges

Fins a 7.700 camions es desvien diàriament de l'N-340 i l'N-240 arran l'entrada en vigor de les bonificacions

1.900 vehicles pesants són desviats a l'AP-7 entre Altafulla i Vilafranca

ACN Vilafranca del Penedès 26-10-2018 19:28 Lectures 2523
Pla general d'un camió i vehicles a l'A-P7 a l'alçada del peatge d'Altafulla. ACN

Pla general d'un camió i vehicles a l'A-P7 a l'alçada del peatge d'Altafulla. ACN

Fins a 7.700 vehicles pesants es desvien diàriament a Catalunya de les carreteres N-340 i N-240 arran l'entrada en vigor de les bonificacions, el passat 2 de setembre. Concretament, en un dia laborable es desvien 4.324 camions al tram de l'AP-7 entre Peníscola i l'Hospitalet de l'Infant, 1.460 passen pel tram de l'AP-2 comprès entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria, i 1906 ho fan en el tram de l'AP-7 entre Altafulla i la sortida de Vilafranca sud. Segons fonts del Ministeri de Foment, la mesura incrementa la seguretat vial i redueix la congestió i la contaminació de la xarxa de carreteres de l'Estat. Però els transportistes es queixen de l'obligatorietat de desviar-se i preparen més marxes lentes.

Els transportistes tornaran a mobilitzar-se per protestar contra l'obligatorietat de desviar-se a l'autopista. Repetiran la marxa lenta els dies 31 d'octubre i també el 5 de desembre, vigílies de festiu. La mobilització s'estendrà a diferents punts de Catalunya.

Es prohibeix la circulació als vehicles pesants destinats al transport de mercaderies amb un total de quatre o més eixos en els trams específics de carreteres convencionals, desviant-los cap a les autopistes paral·leles. Se'ls bonifiquen el 50% dels peatges.

Els transportistes, per la seva banda, demanen la gratuïtat o com a mínim un 75%, igual que a altres indrets de l'Estat. Les noves mobilitzacions es van decidir en una reunió de les associacions de transportistes de les quatre demarcacions catalanes.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No