Serveis viaris

Els ficus del carrer Artur Carbonell i Hort Gran de Sitges se substituiran per pereres i arbustos

L'actuació s'ha realitzat amb urgència donada l'afectació agressiva sobre l’entorn, especialment les canonades subterrànies de gas i aigua

Redacció Sitges 29-05-2019 18:37 Lectures 2446

Arxivat a:

Els ficus del carrer Artur Carbonell i Hort Gran de Sitges se substituiran per pereres i arbustos. Ajuntament de Sitges

Els ficus del carrer Artur Carbonell i Hort Gran de Sitges se substituiran per pereres i arbustos. Ajuntament de Sitges

Els ficus del carrer Artur Carbonell i Hort Gran seran substituïts la setmana vinent per pereres de l'espècie Pyrus Calleryana. Entre demà dijous i divendres es trauran les soques del carrer, com a pas previ al transplantament del nou arbrat. Els arbres es plantaran en els mateixos punts on havien els ficus, a excepció d’aquells on, per la seva proximitat, puguin afectar fanals i semàfors. En aquests darrers casos s'hi plantaran arbustos.

L'actuació s'ha realitzat amb urgència donada l'afectació agressiva sobre l’entorn, especialment les canonades subterrànies de gas i aigua, però també a les voreres i el paviment del carrer. A més, els arbres restaven il·luminació, especialment llum dels fanals a la nit, fet que podia generar inseguretat en un lloc de pas freqüentat, especialment per la seva proximitat amb l’estació de tren.

Fa tres mesos, l'Ajuntament va començar a treballar una solució en veure que la poda dels ficus resultava agressiva per als propis arbres. Per aquest motiu, es va procedir a efectuar una diagnosi, es van analitzar alternatives i es va posar en marxa l'actual procés. Finalment, es va concloure que la plantació de pereres i arbustos era la millor opció per les dimensions limitades de l’arbrat i les seves arrels. Tanmateix, es va optar per la tala dels ficus per la perillositat de trasplantar uns arbres que, per la grandària de les seves arrels, podien afectar les canonades del subsòl.

La Pyrus Calleryana és una espècie caducifòlia que no fa pera, menys voluminosa que el ficus. La fulla és blanca durant quinze dies a la primavera, verda a l'estiu i vermella a la tardor abans de caure.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No