Seguretat viària

Trànsit engega una campanya per millorar la seguretat dels vianants

26 persones que circulaven caminant han mort en accident de trànsit des de principis d'any

ACN Barcelona 03-09-2019 17:12 Lectures 1931

El Servei Català de Trànsit ha engegat una campanya preventiva de protecció i control de vianants. Se centra en l'àmbit urbà ja que és aquí on han mort més vianants per accident de trànsit per atropellament. Per això, l'acció de la policia se centrarà en combatre les infraccions dels conductors dels diferents tipus de vehicles que posin en perill la integritat dels vianants, vigilar les conductes antireglamentàries que comportin un entorpiment indegut de la circulació i que originin perjudicis a les persones, i detectar infraccions relacionades amb l'incompliment dels semàfors i passos de vianants. Aquest 2019 han mort 26 vianants a Catalunya, 19 en carrers de diferents municipis i 7 en carreteres catalanes. El 2018 van ser 28 en zona urbana i 18 en interurbana.

En total es faran disset actuacions intensives que incidiran en els principals factors de sinistralitat. A més, el Servei Català de Trànsit també demana al col·lectiu que es desplaci per la via pública amb la màxima atenció i respectant totes les normes establertes. Recomana circular sempre per l'esquerra per poder observar de cara els vehicles que circulen, circular pel voral o per la calçada tant a l'exterior com sigui possible, caminar un vianant darrere l'altre i si hi ha poca llum, portar una armilla reflectora. A més des de Trànsit es recorda, a més, que la circulació per autopista i autovia, està prohibida.

Durant la darrera campanya, de l'1 al 7 d'abril, es van registrar 850 denúncies, 486 de les quals van ser per no respectar els semàfors i 188 per no respectar els passos de vianants. A més, 176 denúncies van tenir relació amb alguna conducta antireglamentària que va causar l'entorpiment indegut de la circulació. 

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No