Escombraries

Sitges genera 2,08 quilos de residus per habitant i dia

Aquest mes de novembre ha finalitzat la redacció del Pla Local de Prevenció de Residus de Sitges per reduir el volum de residus generats al municipi

Redacció Sitges 27-11-2019 17:51 Lectures 3973
Sitges genera 2,08 quilos de residus per habitant i dia. Ajuntament de Sitges

Sitges genera 2,08 quilos de residus per habitant i dia. Ajuntament de Sitges

El Pla Local de Prevenció de Residus (PLPR) estableix les principals accions a dur a terme entre els anys 2019 - 2023 per reduir els residus municipals en un 2,43%. Actualment a Sitges es produeix 2,08 kg de residus per habitant i dia.

El regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio, explica que el context de Sitges en matèria de residus, marcat per una alta estacionalitat i baix índex en reciclatge, requereix “d’un esforç important de les administracions competents per assolir els objectius del Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013 – 2020 que implicaria reduir un 15% els residus respecte al 2010, és a dir, arribar als 1’82 kg per habitant i dia al 2020”.

El PLPR de Sitges planteja tretze accions en diferents fraccions: matèria orgànica, paper i cartró, envasos, voluminosos i mesures de caràcter general. La primera acció ja s’ha iniciat com és la de reducció de publicitat dinàmica, que pot suposar una reducció de més de 90 tones de paper anuals. L’acció ha comportat l’inici de l’aprovació d’una Ordenança municipal reguladora de la publicitat dinàmica, una major concreció de la Taxa fiscal reguladora de la mateixa i l’enviament d’adhesius de “Publicitat NO, gràcies” a totes les bústies del municipi.

El PLPR de Sitges i l’acció de reducció de publicitat dinàmica s’han realitzat amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya que ha subvencionat el 75% del cost del projecte.

Per promoure la conscienciació ciutadana d’estalvi de residus, el dijous 12 de Desembre (al costat del Mercat de venda ambulant a Can Robert) s’instal·larà de 10 a 13 hores una unitat mòbil per ensenyar a auto-reparar petits electrodomèstics.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No