Temporal

Calafell xifra en 200.000 euros els danys causats per la borrasca Gloria al municipi

L'Ajuntament ha acordat amb el Servei de Costes una aportació de sorra excepcional als sectors de platja més afectats

Calafell xifra en 200.000 euros els danys causats per la borrasca Gloria al municipi. Ajuntament de Calafell

Calafell xifra en 200.000 euros els danys causats per la borrasca Gloria al municipi. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament ha xifrat en 200.000 euros els danys causats per la borrasca Gloria al municipi, fa dues setmanes. Aquest import inclou les destrosses causades al mobiliari urbà i a la via pública, i que s’han hagut de reparar o reposar, així com el cost del dispositiu especial dels serveis municipals desplegat durant el temporal per minimitzar-ne els efectes, i en les jornades posteriors per tornar a la normalitat.

Capítol a banda és l’afectació del temporal marítim a les platges del municipi. L’onatge va emportar-se sorra de les zones que, com la platja de l’Estany-Mas Mel, ja estan sotmeses a una forta erosió. A altres sectors, com la Platja de Calafell, la sorra va ser desplaçada cap al passeig marítim i haurà de ser escampada de nou per perfilar la platja com abans. Tanmateix, als trams on es va perdre molta platja caldrà una aportació extraordinària de sorra per restablir la situació en el possible.

En aquest sentit, l’Ajuntament es va reunir aquest dimarts, 4 de febrer, amb el servei de Costes de l’Estat a Tarragona, per concretar detalls d’aquesta operació. “En atenció als danys causats, tant per Gloria com pels temporals que portem acumulats des de l’estiu passat, no serà l’aportació que es fa cada any o dos, sinó que haurà de ser-ne una d’autènticament excepcional”, diu el tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos.

La intenció municipal és que aquesta aportació es faci abans de Setmana Santa, quan comença la temporada de bany. En tot cas, es farà quan remeti l’època més forta de temporals. Consistirà en el trasllat de la sorra que queda acumulada a llevant del Port de Segur, cap a la banda de ponent, i la seva estesa.

Aquesta actuació és imprescindible per parar el cop i, en cap cas, incompatible amb el projecte de regeneració natural de les platges amb un sistema dunar. “La regeneració dunar és un projecte a mig i llarg termini. L’aportació que es farà ara no és la solució ideal, però resulta imprescindible en aquest moment”, apunta Marcos.

Costes s’ha fet seu el projecte elaborat per l’Ajuntament de Calafell, que finançarà al 100%. En la reunió d’aquest dimarts, s’ha plantejat la possibilitat de fer el projecte en dues fases, de forma que la primera pugui començar més aviat, tot aprofitant les disponibilitats pressupostàries actual de l’Estat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!