Fauna local

Es posa en marxa un projecte per l'estudi i conservació de l'àliga cuabarrada al Parc del Garraf

Es farà un seguiment d'una de les tres parelles que hi nidifica per obtenir-ne el màxim d'informació

ACN Olivella 25-02-2020 17:25 Lectures 2544
Exemplar d'àliga cuabarrada al Parc del Garraf. Eulàlia Gómez / Diputació

Exemplar d'àliga cuabarrada al Parc del Garraf. Eulàlia Gómez / Diputació

La Diputació de Barcelona i el Gremi d’Àrids de Catalunya (GAC) han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració per a l’estudi i conservació de l’àguila cuabarrada (Aquila fasciata) al Parc del Garraf. El conveni, que té per objectiu millorar la informació i poder dissenyar les accions de conservació d'aquesta espècie protegida i amenaçada, preveu fer un seguiment amb emissors GSM/GPRS d'una de les parelles que nidifiquen al parc per tenir informació diària dels seus moviments i localització durant un llarg període de temps. Aquesta informació permetrà delimitar perfectament el seu territori, dominis vitals, selecció d’hàbitat, zones d’alimentació, ritme d’activitat diària i detalls sobre el comportament reproductiu, entre d’altres.

Els estudis de seguiment de l’àliga cuabarrada permetran actualitzar les zones més sensibles d’ocupació del Parc del Garraf, així com donar resposta a interrogants referents a la seva biologia. Aquesta informació serà tinguda en compte tant a l'hora de proposar les mesures de millora per a la correcta conservació de l’espècie com per dissenyar els plans de restauració de les pedreres presents en les zones del Parc més favorables per a la preservació dels hàbitats de l’espècie.

L’àguila cuabarrada, també coneguda com de panxa blanca o perdiguera, és un rapinyaire diürn de mida mitjana-gran, típica d’ambients oberts amb vegetació mediterrània i clima temperat. La seva distribució engloba les regions semiàrides i càlides d'Europa, Àsia i el nord d'Àfrica. Cria des del nivell del mar fins a alçades de 1.000 metres i nidifica preferentment en cingleres, encara que també ho pot fer en arbres.

Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No