Preparant l'estiu

Sitges efectuarà a partir de demà el tractament contra el morrut a les palmeres

El tractament es tirarà endavant després que els tècnics hagin avaluat els riscos de no dur-se a terme, una situació que posar les palmeres del municipi en “perill greu aquest estiu”

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sitges iniciarà aquest dimarts el tractament amb fitosanitaris contra el morrut a les palmeres. El tractament, que s’allargarà fins el dia 27 es realitzarà amb un camió cistella amb dos operaris. Per realitzar el tractament, es reforçaran tots els sistemes de seguretat i prevenció contra el coronavirus.

L’objectiu de l’actuació és tractar les capçades de les palmeres i evitar que s’hi instal·lin els insectes. L’Ajuntament ha decidit efectuar el tractament després que els tècnics hagin valorat que les palmeres es trobaven en perill greu i que calia protegir-les amb urgència. Tal com assenyala el regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio, “cal dur a terme l’actuació per evitar un problema que podria ser molt greu aquest estiu, ja que el morrut podria afectar totes les palmeres”.
Informació sobre el morrut

El morrut de les palmeres és un coleòpter barrinador de la família dels curculiònids. Originari del sud-est asiàtic i la Polinèsia, s'ha propagat per tots els països del litoral mediterrani on ha provocat la mort de milers de palmeres. L'adult mesura de 2 a 4'5 cm. És de color vermellós i està dotat d'un morro allargat  característic. Els èlitres són del mateix color i presenten línies estriades de color negre. Els ous són ovalats de color blanquinós i brillants. Les femelles posen de 300 a 400 ous, al teixit tendre de la corona i a les ferides del tronc. La femella escull les fulles de l'ull i diposita els ous a la part més tendra. El cicle complet d'un ou a un adult té una durada de 3 a 4 mesos. Viuen diverses generacions dins la mateixa palmera on conviuen de forma gregària tots els estadis de l'insecte. Els adults, quan surten per colonitzar noves palmeres són atrets preferentment per les que tenen ferides accidentals o degudes a la poda.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local