Crisi del coronavirus

Sant Pere de Ribes congela el pagament del rebut de l’aigua a autònoms i PIMEs durant l’estat d’alarma

L’Ajuntament i el servei municipal d’aigua també han acordat crear un fons social per a persones que no puguin pagar els rebuts domiciliaris

Sant Pere de Ribes congela el pagament del rebut de l’aigua a autònoms i PIMEs durant l’estat d’alarma. Ajt Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes congela el pagament del rebut de l’aigua a autònoms i PIMEs durant l’estat d’alarma. Ajt Sant Pere de Ribes

Davant la situació de crisi sanitària per la covid-19, Aigües de Sant Pere de Ribes congelarà el pagament de les factures de subministrament d’aigua emeses durant la vigència de l’estat d’alarma a autònoms i petites i mitjanes empreses (PIME), que posteriorment es podran finançar amb plans personalitzats fins a 6 mesos i sense interessos. Paral·lelament, l’Ajuntament i el servei municipal d’aigua han acordat crear un fons social de 20.000 euros per a persones que no puguin pagar els rebuts domiciliaris, i així ajudar a reduir la càrrega econòmica de les famílies amb circumstància de necessitat. Així mateix, s’han aturat qualsevol tall de subministrament per manca de pagament i els venciments dels informes de vulnerabilitat i d’exclusió residencial per mantenir la protecció especial d’aquest col·lectiu.

També els consums d’aigua dels mesos d’abril i maig tindran una tarifa de cànon reduïda al 50%, tant per consums domèstics com per a industrials i assimilables. A més, les persones usuàries que tinguin tarifa social tindran cànon zero en tots els trams, independentment del consum, durant aquest dos mesos.

Aigües de Sant Pere de Ribes recorda que els serveis de subministrament i sanejament d’aigua estan plenament assegurats amb les mateixes garanties, qualitat i seguretat que fins ara. Els actuals processos de tractament i els paràmetres de control de l’aigua de consum garanteixen la qualitat sanitària de l’aigua i no es veu afectada per la situació actual. Els equips tècnics de la companyia segueixen atenent les avaries que es puguin produir tant a les xarxes de distribució com de sanejament. No obstant, durant aquest període excepcional no es duran a terme les lectures del comptador (es faran estimacions de consum basades en el mateix període de l’any anterior).

Atès el tancament de les oficines comercials, la companyia d’aigua ha reforçat els canals d’atenció no presencials, a través dels quals també es pot demanar atenció personalitzada sobre l’atorgament dels ajuts.

Per a contactar amb Aigües de Sant Pere de Ribes es pot trucar als telèfons 900100530, 900100531 i 900816101 o enviar un correu electrònic a aspr@aiguesdesantperederibes.cat. Trobareu més informació a www.aiguesdesantperederibes.cat/ca/canals-de-contacte

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!



Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!