Estalvi energètic

Vilanova redueix la contractació de potència elèctrica mentre no s'utilitzen els equipaments municipal

L'Agència Local de l'Energia proposa diferents formes per estalviar energia, diners i emissions de CO2 durant el confinament, quan passem moltes més hores del que és habitual a les nostres llars

Vilanova redueix la contractació de potència elèctrica mentre no s'utilitzen els equipaments municipal. Ajuntament de Vilanova

Vilanova redueix la contractació de potència elèctrica mentre no s'utilitzen els equipaments municipal. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Agència Local de l'Energia proposa diferents formes per estalviar energia, diners i emissions de CO2 durant el confinament, quan passem moltes més hores del que és habitual a les nostres llars. El primer consell d'estalvi energètic fa referència a la contractació de la tarifa elèctrica amb discriminació horària, la 2.0 DHA, que varia en funció del canvi d'hora estacional: durant l'horari d'estiu la franja horària més econòmica va de les 23 h fins a les 13 h del dia següent, i a l'hivern va de les 22 h fins a les 12 h de l'endemà. El preu de l'energia durant les hores vall és un 41% més econòmic, i es pot aprofitar per fer funcionar electrodomèstics amb major consum, com la rentadora, el rentaplats o l'assecadora. Durant les hores punta (la resta d'hores), l'electricitat és un 16% més cara que la fixa.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha reduït les potències elèctriques contractades de diversos equipaments municipals que durant aquestes setmanes no acullen l'activitat habitual, la qual cosa repercuteix en un important estalvi energètic i econòmic. Concretament, es proposa la reducció de la potència contractada a diversos equipaments esportius, així com a les escoles i llars d'infants públiques de la ciutat, als centres cívics que no acullen activitat, i als equipaments culturals com biblioteques, teatre o auditori, a més d'altres equipaments municipals. Una vegada finalitzi l'estat d'alarma, es revisaran les potències contractades de diverses instal·lacions.

Altres consells pràctics d'estalvi energètic fan referència a la temperatura a la qual hem de mantenir l'habitatge, que es recomana que sigui entre els 19 i els 21 graus. També cal apagar i desconnectar tots els aparells elèctrics quan no s'utilitzin, per evitar consums innecessaris. Si ens cal comprar o substituir un electrodomèstic, fem-ho per un més eficient, de classe A o superior. Durant aquest període de confinament cal aprofitar la llum natural, apujant les persianes, evitant l'utilització de bombetes incandescents, i prioritzant sempre l'utilització de bombetes led i de baix consum. Quan ja no hi ha llum solar, cal baixar les persianes per mantenir una temperatura adequada a la nostra llar. També és recomanable ventilar les habitacions de l'habitatge tres vegades al dia durant 10 minuts. 

Tots els consells de l'Agència Local de l'Energia es poden consultar aquí 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local