Cubelles

Rosa Andreu pren el relleu de Toni Albà com a ambaixadora de la Ruta del Xató

Representants polítics municipals i restauradors de l'Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles participen de la cloenda de la Temporada de la Ruta del Xató

À. Fuster/Ràdio Cubelles 05-05-2004 22:11 Lectures 441

Arxivat a:

Rosa Andreu

Rosa Andreu

L’actriu i presentadora de ràdio i televisió M. Rosa Andreu va prendre el relleu al fins ara ambaixador de la Ruta del Xató, l’actor Toni Albà que ho ha estat de la temporada 2003-2004. L’acte de cloenda es va celebrar al Restaurant l’avi Pau de Cunit, a la que van assistir representants polítics municipals i restauradors de l'Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles.

Rosa Andreu diu “no defensar cap xató en concret”. Per a la nova ambaixadora “el xató, en totes les seves varietats, és xató. Les disputes entre municipis que s’han generat sempre al voltant de la salsa” diu “serveixen per engrandir l’interès per aquest plat”. De fet, ha dit que “si les disputes són lleials i l’esperit positiu, com ja passa entre colles de Castells, llavors són bones per promocionar el xató”. Rosa Andreu també ha reconegut que “no ha fet mai cap xató amb morter”; i en aquest sentit diu que “és d’aquelles persones que encara que no queda gairebé dir-ho regala sovint una batedora”. L’ambaixadora recomana degustar “el xató amb un bon vi i bona companyia”

El regidor de Promoció Econòmica, Antonio Peregrina ha valorat satisfactòriament la Cloenda ja que s’ha anunciat la inclusió d’una nova població, Canyelles, a la Ruta. Peregrina assegura que “la Ruta és una manera de donar a conèixer el territori i la gastronomia local arreu" i, en aquest sentit, ha recordat "l’augment de racions servides durant la passada Xatonada Popular que va créixer en un 50%”.

Per la seva banda, l’alcalde de Cubelles, Josep Marcillas ha destacat "el paper important dels restauradors que són els que ofereixen aquest plat a la seva carta”. Com també “el recolzament econòmic dels set Ajuntaments que hi prenen part per tirar endavant la Ruta tal i com també es va dir durant els parlaments de l’acte de Cloenda”.

El nou president de l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles, Josep Manel Torres ha explicat que “la cloenda de la Temporada de la Ruta del Xató és el primer acte oficial d’ençà que va assumir el càrrec". Torres anima "a l'Ajuntament perquè continuï promocionant, a banda del xató, altres productes gastronòmics”. Així mateix ha apuntat que “l’entitat seguirà una mateixa línia de treball, però sempre amb un objectiu clar, aconseguir la inclusió del conjunt del comerç local”. Properament, l’Associació participarà col·laborant amb els tres premis de balcons del Concurs de Roses de Cubelles. També es troba “treballant en la confecció d’una nova guia comercial que han previst publicar per la Festa de la Verema”.

L’acte va començar amb un aperitiu als jardins i, després va seguir amb el tradicional sopar de cloenda. En el decurs de l’acte va tenir lloc el relleu d’ambaixadors de la Ruta del Xató, els parlaments de benvinguda de l’alcaldessa de Cunit i l’acte d’homenatge a l’ex-regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Vendrell, Pere Martí, en reconeixement a l’impuls que al llarg del seu mandat va donar a la Ruta del Xató.


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No