Flash

Més de 779 ciclistes participen de la XVI edició de la Diada de la Bicicleta

La pluja obliga ha modificar el lloc de l’esmorzada popular que es va fer a la sala multiusos de la Mota i es varia el recorregut

Pere Sallent / Ràdio Cubelles 05-05-2004 22:16 Lectures 496

Arxivat a:

Diada de la Bicicleta de Cubelles

Diada de la Bicicleta de Cubelles

La tradicional Diada de la Bicicleta de Cubelles va celebrar diumenge passat la seva XVI edició, aconseguint incrementar el nombre de participants respecte l’any passat. En aquesta ocasió 779 bicicletes van omplir els carrers de Cubelles al llarg de la passejada popular.

L’amenaça de pluja va obligar a l’organització a canviar el lloc de l’esmorzar popular que es va fer a la sala multiusos de la Mota de Sant Pere, i que en les darreres edicions es venia celebrant a la zona de pícnic de la desembocadura del riu Foix.

Per altra banda, una de les novetats d’enguany era l’ampliació del recorregut que havia de passar pel passeig Marítim de la Mota de Sant Pere i que finalment no es va poder portar a terme a causa de la climatologia.

La concentració es va fer a la plaça del Mercat, a dos quarts de deu del matí, des d’on es va iniciar el recorregut que va passar pels carrers més cèntrics del municipi. Mossèn Joaquim Lluís i Coromines va beneir com de costum les bicicletes participants, i després, la primera part del recorregut va continuar pel sector Bardají fins arribar a la Sala Multiusos, on es va repartir l’esmorzar popular. La segona part del circuit va transcórrer pel Passeig Marítim fins arribar a la Plaça del Mar, on va tenir lloc la gimcana, organitzada pel Club Ciclista Cubelles, que enguany s’havia traslladat al final del recorregut.

Així mateix es va realitzar una exhibició de Flatland, on es va poder veure l’equilibri i l’habilitat d’uns corredors damunt d’un vehicle de dues rodes sense motor.

El regidor de Promoció Econòmica, Antonio Peregrina, “valorava satisfactòriament la Diada que ja que ha superat la participació de l’any passat”. Al mateix temps ha dit que “cada vegada participen més grups de fora de la Comarca”. I en aquest sentit ha destacat “la participació més nombrosa que va tenir la Festa amb les 145 bicicletes participants de l’Associació Caravanista del Bages”.

Pel que fa al mal temps de la jornada, el regidor ha comentat que “el temps ens ha fet patir al llarg de tot el matí, però ha assegurat que això no ha estat cap impediment per poder gaudir de la festa, tot i que ens hem vist obligats a modificar el recorregut i a canviar la ubicació de l’esmorzar popular”. Finalment, Peregrina ha volgut agrair “l’assistència tant de tots el participants com dels col·laboradors que feien possible any rere any la Diada e la Bicicleta”.

La festa es va tancar amb el lliurament de premis i el sorteig d’una bicicleta, cedida per Cicles Pérez. El jurat qualificador estava format per Miguel Ángel López, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cubelles; Joan Martínez, president de la Societat Recreativa l’Aliança; Miquel Mileu, Ciclista; José Manuel Torres, president de l’Associació d’Hosteleria i Comerç de Cubelles i Juan Ramón Orozco, membre del Club Ciclista Cubelles.

El jurat va decidir atorgar els següents premis: Antonio Fernández va ser el participant més gran, mentre que Arnau Salido va ser el més jove, Arnau Salido. El grup més nombrós va ser el de l’Associació Caravanista del Bages; el participant més elegant va ser Maria Díez; el guardó de millor grup local se’l va endur els “Aloha”; el millor grup no local va recaure a “Cubelles tot un món de colors”; la disfressa més elaborada va ser per Carme Saz; el premi al participant més enginyós se’l va emportar Francisco Mateo; la bicicleta més ben guarnida, Gaspar Lorenzo.

Una de les novetats d’aquesta edició, va ser el premi a la carrossa més original, consistent en un premi en metàl•lic de 100€, que va recaure a la carrossa “Phantom 111”. Així mateix, aquest any l’organització va atorgar una subvenció de 100 euros als grups de 20 persones que han passat la supervisió del jurat. En aquesta ocasió han estat el Club Ciclista Cubelles, el centre d’esplai Kitsch, el grup Aloha; el grup Xam-Dominó, al Club Esportiu Novamás BTT, a l’Associació Caravanista del Bages i al grup “Cubelles Tot un Món de Colors”.


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No