Ports de la Generalitat

El transport de pedra des del port de Vallcarca a Tarragona per via marítima estalvia el pas de 40.000 camions per carretera

L’operativa es fa amb dos gànguils, embarcacions per transportar àrids a les obres marítimes, que tenen una capacitat de càrrega de 1.500 tones cadascun

El transport de pedra des del port de Vallcarca a Tarragona per via marítima estalvia el pas de 40.000 camions per carretera. Generalitat de Catalunya

El transport de pedra des del port de Vallcarca a Tarragona per via marítima estalvia el pas de 40.000 camions per carretera. Generalitat de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El transport de pedra des del port de Vallcarca a Tarragona per via marítima estalvia el pas de 40.000 camions per carretera. L’operativa suposa una aposta per la mobilitat sostenible i un estalvi del 60% d’emissions de CO2 a l’aire, en treure 40.000 camions de la xarxa viària. El material de la pedrera de Vallcarca va destinat a les obres del moll Balears del port de Tarragona.

Aquesta és una activitat temporal de transport de pedra des del port industrial de Vallcarca al port de Tarragona, per tal de subministrar per via marítima 1.000.000 de tones de material per a la construcció del moll Balears. El director de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha comentat: “Aquest subministrament via marítima es fa com a alternativa al transport rodat que suposaria el pas de 40.000 camions per carretera.”

L’operativa es fa amb dos gànguils, embarcacions per transportar àrids a les obres marítimes, que tenen una capacitat de càrrega de 1.500 tones cadascun. Entre els dos vaixells transporten diàriament 6.000 tones de material de la pedrera. Si aquestes tones s’haguessin de transportar amb vehicles de transport de càrrega, suposaria el pas de 240 camions per dia, ja que cada vehicle pesant porta 25 tones de material.

Joan Pere Gómez, ha dit que l’operativa “és una aposta per la mobilitat sostenible que millora la qualitat de l’aire amb un important estalvi del 60% d’emissions de CO2, en benefici de la ciutadania de les comarques del Garraf i el Tarragonès.”

Els treballs es fan cada dia de la setmana, en horari continuo i en una freqüència horària de 10 hores, 8 hores que dura l’anada i la tornada entre Vallcarca i Tarragona i viceversa, i 2 hores més de càrrega i descàrrega de la pedra. En total, surten 4 viatges diaris. La previsió és que l’operativa duri uns sis mesos.

Els “gànguils” són vaixells que no han de fer maniobres d’entrada i sortida als dos ports perquè van directament del port de Vallcarca a les obres del port de Tarragona. Un cop allí, per via satèl·lit, obren la bodega i deixen anar les pedres al lloc previst. Després, tornen al port de Vallcarca per fer la nova càrrega.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local