Participació ciutadana

Vilanova reactiva el procés per definir el futur urbanístic de la ciutat

Vilanova reactiva el procés per definir el futur urbanístic de la ciutat. Ajuntament de Vilanova

Vilanova reactiva el procés per definir el futur urbanístic de la ciutat. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El procés participatiu per definir com serà Vilanova i la Geltrú en els pròxims anys des del punt de vista urbanístic es reactiva. Aquesta setmana s'obren de nou els canals perquè la ciutadania aporti opinions i propostes per incloure en l'avanç del POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal). Des d'avui torna a ser possible contestar l'enquesta i fer aportacions. Fins ara s'han recollit 10 propostes i 199 respostes a les enquestes.

El mes de març, quan es va decretar el confinament per la Covid-19, s'havien de fer diferents itineraris per la ciutat així com la presentació de la diagnosi prèvia. Ara aquestes activitats s'han traslladat a la tardor, i s'adapten als condicionants sanitaris, traslladant a formats digitals algunes de les trobades i tallers previstos. El regidor de Participació Ciutadana, Enric Garriga explica que “vam haver de suspendre el procés participatiu tal com el teníem previst, però creiem que ara és important reprendre'l”.

Per Garriga cal destacar que “la crisi social i sanitària que estem vivint també ens ha de fer canviar la perspectiva i per això és imprescindible donar veu a la ciutadania per saber com ha de ser la Vilanova i la Geltrú del futur. També amb les noves necessitats que s'han generat aquests mesos".

A la tardor es farà la presentació de la diagnosi de l'avanç en una sessió telemàtica amb la presència de l'equip redactor del planejament, i amb la possibilitat que les persones inscrites puguin realitzar preguntes de manera virtual.

Els mesos de setembre i octubre també es farà la fase de co-creació, que concentrarà totes les accions participatives previstes. Els formats seran els seminaris web, els itineraris participatius i les sessions de treball específiques.

Els seminaris web seran sessions de caràcter informatiu on una persona o vàries explicaran el document de l'avanç del POUM i el públic, de manera virtual podrà fer preguntes o comentaris sobre l'explicació.

Els itineraris participatius mantenen la previsió de dur-se a terme a l'espai públic, amb inscripció prèvia i amb control d'aforament, tot i que l'evolució del Coronavirus podria fer canviar el format.

Les sessions de treball específiques seran virtuals. Partint d'una primera explicació tècnica, el debat i les aportacions es faran utilitzant eines de treball col·laboratiu virtual que permetin visualitzar els plànols i també compartir altres materials per facilitar l'intercanvi d'opinions i propostes.

Si el procés participatiu es desenvolupa segons la planificació prevista, el gener de 2021 es farà la presentació de l'avanç del POUM.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local