Escombraries

Multen dos homes amb 6.000 euros per abocar mobles i roba al costat d'una illa de contenidors a Sant Pere de Ribes

Els infractors van excusar-se dient que estaven buidant el pis d'un amic

Multen dos homes amb 6.000 euros per abocar mobles i roba al costat d'una illa de contenidors a Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Multen dos homes amb 6.000 euros per abocar mobles i roba al costat d'una illa de contenidors a Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha obert un expedient sancionador contra els responsables d’un abocament il·legal de deixalles a la zona de contenidors del sector de Can Lloses-Can Marcer. Segons ha esbrinat la Policia Local, es tracta de dues persones que van treballar en el buidatge del pis d’un amic a Ribes i que, contra el que se’ls va demanar, van abandonar les restes a l’entrada de la urbanització, en comptes de fer-ho a la deixalleria municipal. Totes dues s’enfronten a una multa de fins a 6.000€ per una infracció de la Llei reguladora dels residus.

L’abocament es va detectar el dimarts, 20 d’octubre, quan tant veïnat com treballadors dels serveis municipals van descobrir una gran quantitat de brossa al costat dels contenidors ubicats a l’entrada de la urbanització. Les dades de la furgoneta que s’hauria utilitzat per al trasllat de les deixalles van permetre identificar i localitzar la persona que va encarregar la neteja als seus dos amics.

L’increment de deixalles a la via pública fora d’horari i del lloc que els correspon té una dimensió econòmica, amb un sobrecost per al servei de recollida que sovint no tenen en compte els autors de les conductes incíviques, a banda de l’afectació mediambiental, de seguretat i d’imatge que representen per al municipi. Amb l’objectiu d’erradicar-les, el departament d’Espai Públic i la Policia Local han treballat conjuntament en l’establiment d’estratègies conjuntes d’actuació, que contemplen la possibilitat d’instal·lar càmeres de videovigilància en aquells punts on es produeixen els abocaments de forma més reiterada.

Creixen les actes i els expedients oberts per infraccions a la via pública

La Policia Local ha aixecat 116 actes i ha incoat 85 expedients sancionadors per diverses infraccions a la via pública des de principis d’any. Aquestes dades són proporcionalment superiors a les corresponents a tot 2019, quan es van aixecar 138 actes i es van incoar 95 expedients.

Gairebé una quarta part de les actes aixecades durant 2020 han estat per conductes que embruten la via pública (abocaments i pintades, entre d’altres). Habitualment, són sancionades com a infraccions recollides per l’Ordenança general per la convivència i el civisme de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. En casos de gravetat com el dels darrers dies a Can Lloses-Can Marcer, s’incoa un expedient sancionador per infracció de la Llei reguladora dels residus.

L’Ajuntament apel·la al civisme de la ciutadania, alhora que recorda que cal avisar la Policia Local (93 896 73 37) quan es detectin conductes incíviques. L’atenció a la ciutadania en aquests casos es fa amb la màxima confidencialitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local