Animals de companyia

Sant Pere de Ribes amplia l’ordenança sobre tinença d’animals per regular les colònies de gats

També s'estableixen noves normes de convivència en els espais de lleure per a gossos a la via pública

Redacció Sant Pere de Ribes 01-02-2021 17:57 Lectures 2305
Sant Pere de Ribes amplia l’ordenança sobre tinença d’animals per regular les colònies de gats. Ajt Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes amplia l’ordenança sobre tinença d’animals per regular les colònies de gats. Ajt Sant Pere de Ribes

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha actualitzat l’ordenança municipal sobre la tinença d’animals i ha ampliat el seu articulat, que passa de 36 a 68 articles. La nova norma es fa ressò de l’augment de la sensibilitat ciutadana envers els animals de companyia i contempla els recursos i procediments que des de fa un temps disposa el municipi per a la seva gestió, com és el cas del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD).

L’ordenança incorpora la regulació de la colònia de gats, contemplant el seu control per fomentar la millora de la qualitat de vida i de la convivència veïnal. A més, estableix noves normes de convivència en els espais de lleure per a gossos a la via pública. Tanmateix, s’han ampliat alguns articles, que  requerien d’una major especificació o de concreció en alguns punts per aclarir millor l’aplicació de l’ordenança.

Segons ha explicat l’alcaldessa, Abigail Garrido, “la nova ordenança és fruit d’una feina de mesos de treball per actualitzar-la amb una mirada centrada en la tinença responsable i el benestar animal. El resultat ha estat l’actualització i millora de l’ordenança existent, que presentava mancances i buits, i la incorporació d’un fet molt important com ho és la situació de les colònies de gats. Fins ara, això no ho contemplàvem i era molt important incorporar-ho per poder actuar en aquest àmbit”.

Treball transversal i en col·laboració amb les associacions

La nova ordenança de tinença d’animals ha estat elaborada per la regidoria de Tinença Responsable i Benestar Animal amb la participació de Governació. S’ha tingut en compte la proposta guanyadora dels pressupostos participatius 2020, de manteniment i cura de les colònies de gats ferals del municipi i reubicació de les existents dins de la zona urbana, així com una moció de Ciutadans sobre la mateixa qüestió i el benestar animal. En la redacció de l’ordenança hi han participat associacions animalistes.

Fins ara, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes disposava d’unes ordenances sobre tinença d’animals domèstics vigents des de l’any 2003 i de l’Ordenança General per la Convivència i el Civisme (2017), amb un capítol dedicat als animals domèstics i que va actualitzar aspectes sobre la convivència dels ciutadans i els animals domèstics.

D’altra banda, el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) treballa en la redacció d’una ordenança tipus per als 33 municipis membres de la Mancomunitat Garraf Penedès. L’Ajuntament preveu tenir en compte aquest document de cara a possibles futurs canvis en l’ordenança municipal de Sant Pere de Ribes.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No