Habitatge social

Es posa en marxa a Vilafranca La bastida, un projecte cooperatiu d'habitatge

El projecte està tot just en la seva primera fase, amb la redacció dels estatuts i les primeres converses amb l’Ajuntament de Vilafranca per a estudiar possibles ubicacions

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El projecte La Bastida – Cooperativa d’Habitatge ha començat a caminar  a Vilafranca del Penedès, després de reunions prèvies. La Bastida, seguint l’exemple d'altres cooperatives d’habitatge ja en funcionament arreu del territori, neix sota la premissa bàsica de considerar l’habitatge "com un dret i no com una mercaderia": "Davant dels estralls que causa l'especulació, el model cooperatiu és una alternativa que pot proporcionar estabilitat econòmica i personal entre la gent que no té el seu habitatge en propietat i que està a la mercè dels augments desregulats del mercat de lloguer".

Els motius que han empès al col·lectiu que conforma La Bastida a crear la cooperativa, però, no son només econòmics. El seu ideari contempla un model de convivència on les persones son el centre d’interès i l’ajuda mútua una manera de viure. La voluntat del col·lectiu, a més, és també d’obrir-se a la vila, ja sigui participant activament de la seva vida social, com cedint o llogant alguns dels espais d’ús comunitari que pugui tenir l’edifici.

El projecte està tot just en la seva primera fase, amb la redacció dels estatuts i les primeres converses amb l’Ajuntament de Vilafranca per a estudiar possibles ubicacions. En els propers mesos, la Cooperativa d’Habitatge augmentarà la seva presència a la xarxa (amb una pàgina web i més perfils a xarxes socials) i començarà a organitzar actes públics, per presentar-se i per generar debat entorn temàtiques relacionades amb l’economia social i solidària. La Bastida es proposa, ja des del seu naixement, anar més enllà de les seves futures parets i col·laborar activament perquè puguin aparèixer altres iniciatives semblants i el model de cooperativa d’habitatge esdevingui una alternativa clara en el nostre entorn.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local