Accident mortal

La Diputació demana als caçadors extremar la vigilància durant les batudes per evitar incidents

El cap de setmana un exemplar femella de poni pottoka que la Fundació Miranda té al Parc del Garraf ha mort abatuda pel tret d’un caçador

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Diputació de Barcelona ha lamentat en un comunicat l’incident d’aquest passat cap de setmana al Parc del Garraf, en què una poni pottoka de la Fundació Miranda ha mort abatuda pel tret d’un caçador durant una batuda autoritzada de porcs senglars dins el parc. Tot apunta que durant la batuda, que estava autoritzada i senyalitzada, "diversos exemplars de ponis es van acostar a la zona provocant la confusió del caçador, que va acabar abatent l’animal".

Aquest és el primer incident d’aquestes característiques des que aquest ramat viu al Parc del Garraf, ara fa 4 anys, duent a terme una important tasca de pastura i neteja del sotabosc.

D’Almuñécar a Can Grau

El Parc del Garraf es va oferir, ara fa quatre anys, a la Fundació Miranda per acollir  a les pastures de Can Grau un petit grup de ponis pottoka rescatats d’un zoo clausurat a Almuñécar, a Andalusia. En total eren sis femelles i un mascle, una família  que s'ha adaptat molt bé a la vida en llibertat, constituint un recurs educatiu i de consciència ambiental.

El passat mes de desembre, el Parc del Garraf va rebre una nova manada de cavalls de la Fundació Miranda, entitat que té com a finalitat rescatar i recuperar cavalls que viuen situacions difícils i oferir-los una vida digna en ramat i en llibertat, en grans espais naturals, per fer-hi estada durant els mesos d’hivern.

Recuperació de pastures i prevenció d’incendis forestals

Estudis realitzats sobre l’impacte dels cavalls a la pastura després de tres anys d’estada al Parc del Garraf, han demostrat la importància d’aquests herbívors en la recuperació del paisatge mosaic, en l’afavoriment de la biodiversitat i també de la salut del bosc d’aquest espai natural.

Gràcies a aquesta presència de cavalls al Parc del Garraf s’ha iniciat un projecte pilot de regeneració de pastures amb la sembra de tres hectàrees de feixes i antigues zones de conreu. La sembra s’ha fet amb la recuperació genètica de llavors de vessa vellosa, fenigrec, trepadella i lotus i s'està efectuant com a sembra directa a càrrec de voluntariat de la Fundació i del Parc. La iniciativa també ha permès recuperar una memòria perduda d’activitat agrícola i ramadera al parc.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local