Contaminació

Ecologistes en Acció comença una campanya per eliminar les mascaretes quirúrgiques i que s'utilitzin de roba

Calcula que això suposaria deixar de cremar o abocar 60 tones mensuals de polipropilè

ACN Barcelona 25-02-2021 11:28 Lectures 2969

Ecologistes en Acció ha començat una campanya per eliminar les mascaretes quirúrgiques del carrer i que s'utilitzin de roba. 'No emmascarem el paisatge' pretén que la ciutadania utilitzi mascaretes reutilitzables. L'entitat ha recordat que si són homologades, les de tele ofereixen una protecció equivalent a les quirúrgiques, però amb l'avantatge que es poden utilitzar 25 cops més que les d'un sol ús. En ambients amb molta aglomeració de gent, poc ventilats, i on no es poden mantenir les distàncies mínimes, com el transport públic, es complementaria la protecció individual davant la covid-19 amb mascaretes FFP2. Fer aquest canvi suposaria deixar de cremar o abocar 60 tones mensuals de polipropilè.

Segons l'entitat, el canvi produiria una reducció de la generació de residus i del consum de materials (petroli), amb un tipus de residu menys contaminant (més biodegradable), rebaixaria els casos d'al·lèrgies i reaccions cutànies, i preservaria el medi ambient de la presència de plàstics i microplàstics.

La campanya va dirigida també a les administracions, tant municipals com de la Generalitat, perquè col·laborin en la difusió d'aquest missatge de sostenibilitat a tota la ciutadania i promoguin la utilització massiva de mascaretes reutilitzables.

Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No