Biodiversitat Sitges

Sitges naturalitza els Jardins de Terramar i el parc dels Garrofers amb la plantació de 350 espècies

L’entitat Biodiversitat Sitges, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, ha dut a terme aquesta actuació que ha consistit amb la plantació de 350 espècies autòctones per millorar i potenciar els espais verds de Sitges

Sitges naturalitza els Jardins de Terramar i el parc dels Garrofers amb la plantació de 350 espècies. Ajuntament de Sitges

Sitges naturalitza els Jardins de Terramar i el parc dels Garrofers amb la plantació de 350 espècies. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’entitat naturalista Biodiversitat Sitges ja ha completat el procés de naturalització de diversos espais dels Jardins de Terramar, així com del Parc dels Garrofers (al carrer del Cardenal Vidal i Barraquer amb el carrer de Rita Benaprès). Amb el suport i coordinació de la regidoria d’Espais Naturals i la regidoria de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Sitges, s’han plantat 350 plantes autòctones (310 aromàtiques i 40 arbustives) que pretenen potenciar la biodiversitat urbana amb la presència de pol·linitzadors, al mateix temps que es generen espais de refugi i alimentació per a la fauna. L’objectiu final és recuperar i potenciar la biodiversitat als espais urbans de Sitges.

L’entitat Biodiversitat Sitges vol implicar la ciutadania en el compromís de millora del verd urbà i anima el veïnat a comprometre’s en la preservació d’aquests espais, evitant actituds incíviques. El regidor d’Espais naturals, Eduard Terrado, també coincideix que “no tan sols es tracta de naturalitzar els nostres entorns amb espècies properes i més sostenibles, sinó que aquesta acció arriba en un moment clau per a la ciutadania que  ha incrementat més l’ús d’aquests espais verds, els gaudeixen i els cuiden”.   

Les espècies de planta aromàtica que ja s’hi troben són el romaní, l’espígol, l’estepa blanca, la farigola i la sàlvia. D’entre els arbustos, hi ha llentiscle, ginesta i cirerer d’arboç. A més, també s’han plantat dos margallons, la palmera endèmica de les regions mediterrànies. La tria d’aquestes espècies comporta un menor manteniment i  menys consum d’aigua, millorant d’aquesta manera la sostenibilitat i eficiència dels espais verds del municipi.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local