Campanya forestal

Comença la prohibició de fer foc al bosc, que s'allargarà fins al 15 d'octubre

No es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria sense autorització expressa

ACN Barcelona 15-03-2021 12:52 Lectures 1773

A partir d'aquest dilluns està prohibit fer foc en terreny forestal. La prohibició s'allargarà fins al 15 d'octubre, segons ha informat el Departament d'Agricultura. La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no pobles d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa d'Agricultura. Tampoc es poden fer focs d'esbarjo ni relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les d'urbanitzacions es podrà fer quan s'utilitzin barbacoa d'obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llençar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

El 2020, el millor any en dècades

El 2020 va ser el millor any en dècades pel que fa al nombre d'incendis i hectàrees forestals cremades. En concret, es van registrar 289 incendis forestals que van cremar 209 hectàrees totals. El foc més significatiu es va donar el 17 d'octubre a les Avellanes i Santa Linya (Noguera) i va cremar 30,9 hectàrees forestals. Gairebé el 22% dels incendis van ser intencionats i un 10% per línies elèctriques.

Des del gener, hi ha hagut 44 incendis forestals a Catalunya, que han cremat unes 21 hectàrees (amb dades provisionals).

Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No