Elisava

Sant Sadurní d'Anoia inaugura dilluns El pati de Can Guineu

La construcció efímera d'Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, ja està quasi enllestida

Sant Sadurní d'Anoia inaugura dilluns El pati de Can Guineu. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Sant Sadurní d'Anoia inaugura dilluns El pati de Can Guineu. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els i les alumes d'Elisava, l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, ja han pràcticament enllestit la construcció efímera que durant 5 mesos s'erigirà en el símbol d'El Pati de Can Guineu, el qual acollirà activitats i propostes culturals i lúdiques de Sant Sadurní. El dilluns 24 de maig tindrà lloc l'acte oficial d'inauguració de l'Espai, un acte que no serà obert al públic a causa de les mesures de seguretat Covid.

L'Ajuntament de Sant Sadurní i Elisava van arribar a un acord de col·laboració per fer possible aquest projecte, dissenyat per alumnes del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals d’Elisava dirigits per Roger Paez i Jordi Queralt, que proposa una solució temporal que ha permès condicionar i obrir aquest espai per a la celebració d’activitats públiques, reforçant els vincles socials.

El pati de Can Guineu, centre neuràlgic de Sant Sadurní

El pati de la casa pairal de Can Guineu ha estat la ubicació escollida per allotjar durant uns cinc mesos aquesta proposta arquitectònica. Durant aquest període es programaran diversos actes  culturals i propostes lúdiques i socials que se serviran d’aquest projecte ideat per Elisava, que també s'ha encarregat del disseny de la imatge. L'Ajuntament ha arranjat el pati i ha supervisat la construcció.

Amb aquesta iniciativa, Sant Sadurní acull una innovadora proposta que permetrà al municipi aprofitar-se d’una projecció mediàtica i també acadèmica. Aquest tipus de projectes permeten experimentar i innovar amb materials i tècniques constructives, esdevenint així un reclam i punt de trobada per a professionals, investigadors, estudiants i persones amb interessos en el sector de l’arquitectura, el disseny, l’enginyeria i la ciutat. Alhora, s’obre la porta al públic i es condiciona un dels espais exteriors d’aquest immoble que va ser adquirit per l’Ajuntament a finals del 2018 i que en els propers anys ha d’abordar un important projecte de rehabilitació.

Es tracta d'una estructura versàtil, capaç d’acollir diverses disciplines i activitats, que integren dues plataformes principals, d’acer galvanitzat, que funcionaran com a escenaris o espais per estar-s’hi. També s'hi han instal·lat uns elements verticals mòbils, que poden modificar la seva posició per donar més o menys ombra a l’espai, de tela microperforada. El conjunt busca una sensació de lleugeresa, per tal de cercar una convivència amable i integrada en aquest edifici patrimonial, catalogat com a BCIL (bé cultural d’interès local).

L’Ajuntament ha treballat amb els diferents serveis municipals i amb el teixit associatiu del municipi per tal de bastir una programació d’actes en aquest nou espai.

Elisava

Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, promou l'educació, el coneixement i la recerca en els camps del disseny, l'enginyeria i la comunicació. Amb més de 50 anys d'experiència ha format a més de 17.000 alumnes i s'ha consolidat com una de les escoles de referència global. L'escola, afiliada a la Universitat Pompeu Fabra, col·labora amb empreses, institucions i ONG de prestigi internacional per a oferir una educació universitària que prepari als estudiants per a afrontar els reptes actuals i futurs. Elisava forma a professionals experts amb capacitat per a dissenyar i crear productes, serveis i entorns que milloren la societat.

El Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals, dirigit per Roger Paez i Toni Montes, proposa una exploració en profunditat dels principals formats d'arquitectura efímera i espais temporals: des d'esdeveniments i pop-ups a exposicions i intervencions en espais públics, passant per l’urbanisme tàctic i l’arquitectura d’emergència. El disseny d'espais temporals és una activitat cada vegada més rellevant, que abasta una àmplia gamma de formats tan establerts com emergents en els àmbits social, cultural i econòmic.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local