Escola Els Costerets

Finalitza la construcció d’un tram de vorera a la futura plaça Milana de Sant Pere de Ribes

L’actuació ha contemplat també la instal·lació de pilones per impedir l’accés de vehicles a l’interior del solar des del pas situat a la cantonada amb el carrer Carç

Finalitza la construcció d’un tram de vorera a la futura plaça Milana de Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Finalitza la construcció d’un tram de vorera a la futura plaça Milana de Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Els treballs de construcció d’un tram de vorera al carrer Milana i una part del carrer Eiximenis, que delimiten el solar on és previst d’urbanitzar la futura plaça Milana, han finalitzat en els darrers dies. L’actuació ha inclòs, a més, la instal·lació de pilones per impedir l’accés de vehicles a l’interior del solar des del pas situat a la cantonada amb el carrer Carç, utilitzat com a zona d’estacionament no regulada.

Les obres s’han dut a terme per facilitar la mobilitat de vianants, en un tram de carrer on només hi havia un paviment de formigó complint les funcions de vorera i que forma part de l’itinerari a peu en els desplaçaments a l’escola Els Costerets, la llar d’infants municipal El Cargol i el pavelló poliesportiu de Ribes. A més, suposen una solució provisional prèvia a la urbanització de la futura plaça Milana. L’actuació, amb un cost de 27.000€, forma part del Pla de Reactivació Municipal 2021-2022.

L’opció executada té en compte les possibilitats derivades de les característiques de la resta de voreres de l’entorn i l’amplada dels vials. Per aquest motiu, s’està estudiant fer una plataforma única elevada a la cruïlla amb el carrer Eiximenis, tenint en compte la pendent del vial, la morfologia de l’entorn i les voreres com a solució integral a la millora de l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

Una petició dels pares i mares de l’escola Els Costerets

La construcció del tram de vorera s’ha dut a terme a sol·licitud dels pares i mares de l’escola Els Costerets, que patien com els vehicles accedien a l’interior del solar a través de la vorera de formigó existent, amb el risc que suposava per a les persones vianants, així com l’esllavissada de terres contínues enfront del centre educatiu. Aquesta és, així, una de les actuacions que és previst dur a terme en els entorns escolars del municipi per garantir l’accessibilitat i seguretat de la ciutadania.

En aquest mateix sector, s’està redactant el projecte de la vorera del carrer Cristòfol Mestre amb el carrer del Carç. Es tracta del tram que envolta el pavelló poliesportiu i que arriba fins a l’escola Els Costerets. La tramitació d’aquest projecte és previst que es dugui a terme a principis del mes d’octubre, amb la vista posada a iniciar tot seguit la contractació de les obres, un cop hi hagi finançament. 

L’adequació de la futura plaça Milana està pendent en aquests moments de la finalització del tràmit de permuta perquè el solar passi a ser de propietat municipal, després de l’acord assolit amb el propietari del terreny. Paral·lelament, s’ha sol·licitat a la Diputació de Barcelona ajut per a la redacció del projecte, que preveu resoldre l’espai urbà del solar en desús, la seva il·luminació i la millora de la mobilitat i seguretat. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!