Ecologistes

Neix l’entitat “Naturalistes de Gelida” per defensar el patrimoni natural del municipi

L'entitat denuncia l'amenaça que suposa el darrer esbós del Pla Territorial Parcial del Penedès, que planteja un traçat d’autovies de dos carrils en cada sentit, que creua Sant Llorenç d’Hortons, Sant Sadurní, Subirats i Gelida

Neix l’entitat “Naturalistes de Gelida” per defensar el patrimoni natural del municipi. Bosc Verd

Neix l’entitat “Naturalistes de Gelida” per defensar el patrimoni natural del municipi. Bosc Verd

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Una vintena de persones de diferents àmbits que tenen en comú la seva passió per la natura es van reunir el passat mes de febrer per a constituir l’Associació Naturalistes de Gelida, una nova entitat que té com a objectiu l’estudi, la preservació i la defensa del medi ambient i del territori de qualsevol agressió ambiental, al municipi de Gelida i al seu entorn. El dimecres 22 de setembre a les 19.00 h es va presentar l'entitat davant la societat gelidenca a la sala de dalt de la Biblioteca Jaume Vila i Pascual.

Els integrants de la nova entitat consideren que en el municipi es troba a faltar una veu que defensi els valors ecologistes i el patrimoni natural, així com la importància de la preservació dels ecosistemes per la configuració paisatgística i mediambiental de la zona.

L’amenaça que suposa el darrer esbós del Pla Territorial Parcial del Penedès, finançat pel Ministeri de Foment, ha sigut el catalitzador de la creació de Naturalistes de Gelida. Pels que ho desconeixen, es planteja un traçat d’autovies de dos carrils en cada sentit, que creua Sant Llorenç d’Hortons, Sant Sadurní, Subirats i Gelida, generant un impacte mediambiental i visual irreversible sobre la major part d’aquests territoris.

Naturalistes de Gelida, a més, defensa la fauna i la flora del territori i la preservació d’aquesta. Els ecosistemes de Gelida són rics i desconeguts i l’entitat veu necessària la difusió d’imatges impactants i optimistes, com la captada el passat gener: llúdrigues i cabirols a l’entorn del riu Anoia.

En aquest context, s’ha començat a donar a conèixer el patrimoni natural del nostre entorn, fent prevaldre l’educació ambiental per a la conscienciació i sensibilització de la societat per a la millora dels ecosistemes. Així, s’ha creat el canal d’Instagram de l’associació, @naturalistes.gelida des d’on es difonen diferents posts sobre la fauna i flora que trobem en el municipi així com instastories, que repten al públic a interaccionar sobre el coneixement de la natura de Gelida.

D’altra banda, tenen previstes altres accions per estimular i potenciar el voluntariat ambiental per fomentar les tasques de conservació i el treball en xarxa. Pels mesos vinents s'han previst accions que impliquen i interpel·len a la població gelidenca.

L’entitat vol ser una eina de difusió de coneixement i de lluita per a la preservació i millora del medi ambient i, en aquest sentit, s’ofereix a col·laborar amb les administracions.

Naturalistes de Gelida està oberta a la participació de totes les persones interessades en la naturalesa, així com a la col·laboració amb les entitats del sector que comparteixen objectius similars. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local