Taula del Litoral

L’Ajuntament posa sobre la taula dos estudis de les platges de Sitges

Un dels treballs analitza l’amplada de sorra i l’altre el fons marí en la zona compresa per l’abalisament de les platges

L’Ajuntament posa sobre la taula dos estudis de les platges de Sitges. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament posa sobre la taula dos estudis de les platges de Sitges. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sitges donarà a conèixer a totes les persones interessades el resultat de dos estudis científics sobre l’amplada de les platges i sobre el fons marí, en la zona de bany. Aquest dijous a les 5 de la tarda, el Mercat Vell serà l’escenari que acollirà una sessió pública de la Taula del Litoral, una de les tres taules sectorials que conformen el Consell de Medi Ambient de Sitges. A més, però, tothom qui vulgui podrà accedir a aquestes presentacions un cop s’hagi registrat a la mateixa entrada. Les persones i entitats que desitgin assistir a aquesta reunió, poden enviar el seu nom complet, document d’identitat i telèfon de contacte al correu garciamx@sitges.cat , de manera que d’aquesta manera ja hauran fet la reserva prèvia d’entrada. També caldrà que se segueixin les mesures sanitàries d’us de la mascareta, distància i neteja de mans.

Un dels estudis presentats aborda l’estabilitat i amplada de les diferents platges de Sitges, gràcies a un treball multidisciplinar que recull les dades dels últims anys i intenta posar en relació diversos aspectes, com les tempestes, l’aportació de sorra amb dragues o els moviments marins que condueixen la sorra d’un lloc a un altre. El regidor d’Espais naturals, Eduard Terrado, explica que “és un estudi molt interessant per valorar amb dades reals i objectives un tema que ens amoïna a tots, com és el manteniment de sorra a la platja” i avança que “l’estudi ens permet tenir una visió mes clara de quina dinàmica té el nostre litoral i ens ajuda a poder dissenyar una millor gestió del mateix”. Aquest estudi ja és consultable al web municipal, a l’adreça: https://www.sitges.cat/serveis/medi-ambient/documents/estudi-platges.pdf .

El segon dels treballs que es posa sobre la taula fa un retrat dels primers metres del fons marí de Sitges, en la zona compresa per l’abalisament de les platges. L’estudi, a més d’exposar quin és l’estat dels fons marí, analitza els avantatges de la substitució d’aquestes elements per biòtops. Per contracte, anualment se’n substitueixen nou amb l’objectiu que els biòtops permetin recuperar la fauna i la flora marina, ja que són estructures vives que es converteixen en hàbitat per a diferents espècies, com per exemple la sípia. El regidor de Platges, Guillem Escolà, creu que l’estudi “indica quin és el camí a seguir per aportar una nova solució i per recuperar la salut i la biodiversitat de l’entorn marí més proper a la costa. És un pas més cap a un model de platges més sostenible i respectuós amb el medi”.

A banda dels regidors responsables de les àrees que han encarregat els treballs, les mateixes persones que han executat els estudis són les que l’explicaran a les persones que ho desitgin, aquest dijous a partir de les 5 de la tarda al Mercat Vell.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local