Parc públic

Sant Llorenç d’Hortons tindrà un parc esportiu a la zona d’El Pàmpol

L’objectiu de la futura intervenció és aconseguir un parc públic, inclusiu i obert a la ciutadania, que a més de disposar d’un espai de repòs, serà el punt de trobada de diferents pràctiques esportives

Sant Llorenç d’Hortons tindrà un parc esportiu a la zona d’El Pàmpol. EIX

Sant Llorenç d’Hortons tindrà un parc esportiu a la zona d’El Pàmpol. EIX

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons l’Avantprojecte de la zona d’El Pàmpol, un parc públic ben consolidat i distribuït en tres nivells, a l’inferior dels quals és on es planteja l’actuació que recull l’avantprojecte. L’objectiu de la futura intervenció és aconseguir un parc públic, inclusiu i obert a la ciutadania, que a més de disposar d’un espai de repòs, serà el punt de trobada de diferents pràctiques esportives i alhora el punt d’inici i final de recorreguts per l’entorn del municipi.

El parc compta amb un nivell superior, al llarg de la carretera de Gelida, un nivell intermedi, amb un parc infantil i un camí, i un nivell inferior amb una explanada més oberta. L’àmbit d’actuació comprèn el nivell inferior, juntament amb els talussos fins al nivell intermedi, amb una superfície aproximada de 4.700 m2.

A l’avantprojecte, s’ha fet un esforç per entendre les característiques del lloc, la seva topografia i la seva relació amb el municipi. El treball se centra en l’organització i urbanització del nivell inferior de l’illa, lligant-lo amb els espais existents en els nivells superiors i intermedi. Per completar la urbanització s’ha optat per desplaçar l’espai per a gossos a una altra àrea propera i poder disposar així d’un nou espai completament dedicat a l’esport i el lleure.

Es realitzen uns moviments de terra per tal d’assentar una nova pista poliesportiva, creant unes grades naturalitzades. Aquest espai queda embolcallat de vegetació creant un ambient recollit per a la pràctica esportiva. A la zona sud, es generen dues noves àrees esportives, un espai de cal·listènia i un espai dedicat a skatepark. Aquestes zones treballen de forma autònoma de la resta de l’espai públic ja que són més específiques per al jovent. Topogràficament queden protegides mitjançant espais enjardinats que enllacen amb el carrer lateral. Alhora es preveu camuflar l’actual Estació Transformadorta mitjançant aquest treball topogràfic i d’enjardinament.

Els talussos es treballen amb vegetació autòctona baixa tipus prat, òptima per a la consolidació de les terres. La vegetació en general segueix els criteris de la urbanització existent i l’arbrat predominantment de fulla caduca. Els elements de contenció, en la majoria de casos son grades, que es realitzen de forma naturalitzada, reversible i respectuosa amb el medi ambient.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!



Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!