Contaminació

Viure a prop d'espais verds es relaciona amb un millor desenvolupament infantil, segons un estudi d'ISGlobal

La recerca ho atribueix al fet que els nens estan menys exposats a la contaminació atmosfèrica i acústica

Pla general d'un carril bici en una de les avingudes ja urbanitzades al Parc de l'Alba de Cerdanyola del Vallès. ACN

Pla general d'un carril bici en una de les avingudes ja urbanitzades al Parc de l'Alba de Cerdanyola del Vallès. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Viure a prop d'espais verds afavoreix al desenvolupament infantil. Aquesta és la principal conclusió d'un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGGlobal), que atribueix la relació al fet que els infants que viuen prop d'àrees verdes estan menys exposats a la contaminació atmosfèrica i acústica. L'estudi, en el que han participat 30.000 infants del Canadà, ha detectat que els nens tenen millor capacitat d'atenció, concentració, desenvolupament emocional i del comportament i millors habilitats socials si viuen a prop de zones amb arbres al carrer, jardins o parcs. El nou treball s'ha publicat a 'The Lancet Plantery Health' i ha fet seguiment dels infants des del naixement fins als 5 anys.

La investigadora d'ISGlobal que ha coordinat l'estudi, Matilda van den Bosch, assegura que malgrat que la recerca s'ha fet al Canadà, les conclusions generals "poden extrapolar-se a Europa". "Són necessàries més recerques, però aquestes troballes ja suggereixen que els esforços de planificació urbana per augmentar els espais verds a les ciutats són positius per al desenvolupament durant la primera infància, amb possibles beneficis per a la salut al llarg de la vida", afegeix van den Bosch.

En l'estudi, finançat per l'Institut Canadenc d'Investigació en Salut, el professorat de les escoles bressol va mesurar el nivell de desenvolupament dels infants mitjançant un seguit de proves que avaluaven la salut física i el benestar, la competència social, la maduresa emocional el desenvolupament cognitiu i del llenguatge, les habilitats comunicatives i els coneixements generals.

D'altra banda, es va estimar l'exposició a espais verds, la contaminació de l'aire relacionada amb el tràfic i el soroll a que estaven exposats cada nen o nena en funció del seu lloc de residència. Amb tot, es va observar que viure en una zona amb més espais verds, com arbres al carrer, jardins i parcs, estava associat a millors resultats en el desenvolupament durant la primera infància.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local