Reforma integral

La reforma del carrer del Comerç de Vilafranca avança segons el calendari previst i estarà acabada a l'octubre

El nou carrer Comerç contempla, a més de la reforma del vial, posar en valor les naus industrials protegides que hi ha al llarg del seu traçat

La reforma del carrer del Comerç de Vilafranca avança segons el calendari previst i estarà acabada a l'octubre. Ramon Filella

La reforma del carrer del Comerç de Vilafranca avança segons el calendari previst i estarà acabada a l'octubre. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un dels projectes urbanístics més rellevants de Vilafranca del Penedès, la reforma integral del carrer del Comerç, està avançant de manera ràpida. Les obres de la primera fase que estan en marxa actualment afecten, sobretot, el clavegueram i el subsòl de la zona del carrer més proper a l'avinguda de Vilanova i en els propers mesos progressaran en direcció a l'avinguda de Barcelona. L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull i el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Francisco Romero, han realitzat avui una visita a les obres per a conèixer de primera mà la seva evolució.

El calendari que va fixar l'Ajuntament abans de l'inici de l'execució del projecte s'està complint i, per tant, la reforma hauria d'estar llesta a l'octubre si no hi ha problemes durant els propers mesos. El tinent d'alcalde, Fransciso Romero, ha explicat que “els treballs s'aniran executant de forma continuada, és a dir, a mesura que es vagi culminant cada tram de rehabilitació del subsòl i del clavegueram, es procedirà a la urbanització de la via propiament dita”. Romero ha recordat que “estem davant un dels projectes motors de Vilafranca que ha de contribuir a dinamitzar tota aquesta zona i, en general, tota Vilafranca”.

Per la seva banda, l'alcalde, Pere Regull, ha assenyalat que “estem fent realitat una nova centralitat de Vilafranca. Quan el projecte estigui acabat, el carrer Comerç es convertirà en un pol d'atracció de noves inversions econòmiques que faran recuperar l'activitat no només a aquest vial, sino al sector en el seu conjunt. Estem canviant el sentit de la història en aquesta àrea de Vilafranca. Estava en regressió i amb la intervenció pública, farem que progressi.”. L'alcalde ha afegit que “l'actual fase dels treballs és, segurament, la menys vistosa, però significa un 30 per cent del pressupost del projecte i un 50 per cent del treball que es requereix per tota la rehabilitació”.

El nou carrer Comerç contempla, a més de la reforma del vial, posar en valor les naus industrials protegides que hi ha al llarg del seu traçat. En concret, són 10 naus catalogades que tindran les seves respectives façanes il.luminades. Per a fer-les més visibles, a més de la il.luminació, al seu davant no s'hi plantarà arbrat. A la resta del carrer sí que hi haurà arbres i, també, una petita zona de llambordes d'un metre i mig d'amplada que servirà com a record històric del que havia estat aquest vial fa més de mig segle.

Es renova, igualment, tot el sistema d'enllumenat públic i es transforma el carrer en zona de prioritat per a vianants. Aiximateix i com a part de la dinamització del sector, una de les naus acollirà el futur viver de cellers, un projecte molt esperat a la comarca i que, finalment, s'acabarà implantant a Vilafranca del Penedès.

L'Ajuntament inverteix en aquest projecte de llarg abast 1,7 milions d'euros. Les obres del carrer Comerç també coincidiran amb les de l'estació de RENFE que estan pendents de ser executades des de fa anys i que, segons el calendari en el que treballa l'Ajuntament, Adif iniciarà durant aquest 2022.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local