Veus d'empresa

Clínica CEMO

Dr. Yoel Coto: “El més important és evitar que els pacients amb factors de risc arribin a desenvolupar una malaltia cardiovascular”

Vilanova i la Geltrú | 02-05-2022 09:19

El Dr. Yoel Coto és el director mèdic del nou servei de Cardiologia de Clínica CEMO. EIX

El Dr. Yoel Coto és el director mèdic del nou servei de Cardiologia de Clínica CEMO. EIX

La Clínica CEMO de Vilanova i la Geltrú ha posat en marxa un nou servei de Cardiologia amb un equipament mèdic i tecnològic de primer nivell. El Dr. Yoel Coto és el director mèdic d'aquest nou departament que centra la seva atenció en la prevenció, la diagnosi i el tractament de malalties cardiovasculars com la insuficiència cardíaca, la diabetis, l'hipertensió arterial, les arrítmies cardíaques, el colesterol,... Les malalties cardiovasculars són un conjunt de trastorns que afecten l’aparell circulatori, format pel cor i els vasos sanguinis (artèries, venes i capil·lars). Aquest aparell subministra a les cèl·lules de l’organisme l’oxigen i els nutrients que necessiten per viure i, al mateix temps, transporta les substàncies de rebuig perquè altres òrgans puguin eliminar-les (com ara els ronyons, mitjançant l’orina). 

Des de les instal·lacions del centre a la rambla Samà, el nou servei de Cardiologia de CEMO fa el control i seguiment de les patologies cardiovasculars, que són una de les primeres causes de mort a Catalunya. La diagnosi precoç redueix el risc del pacient cardiovascular, per això el cap del servei de Cardiologia de CEMO, el doctor Yoel Coto, recomana fer controls anuals per prevenir afeccions greus, encara que la salut sigui bona externament: “encara que tinguin bona salut i hàbits de vida saludable, hi ha pacients que no saben que poden tenir antecedents familiars, per això cal fer un control per localitzar el problema a temps. És molt senzill de fer, amb una analítica i una revisió es poden detectar factors de risc que poden passar desapercebuts”.

El Dr. Yoel Coto és expert en la interpretación de Holter ECG i de pressió arterial, en l'avaluació del risc cardiovascular abans d'una operació, en la realització de l'Ecocardiografia Doppler color, en les proves d'esforç, en el tractament de les arrítmies cardíaques complexes i en el tractament clínic de malalties cardiovasculars i del medi intern.  Ell dirigeix una nova àrea de la Clínica CEMO dedicada a l'observació l'atenció i el seguiment de pacient amb problemes cardíacs i de les malalties del cor. El nou departament compta amb l'equipament de primer nivell necessari per a la diagnosi de la majoria dels pacients en la seva primera consulta: “El més important és evitar que els pacients amb factors de risc arribin a desenvolupar una malaltia cardiovascular i els danys que aquesta comporta”, detalla el doctor Yoel Coto.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), les malalties cardiovasculars provoquen la mort de 17,9 milions de persones l’any i són responsables del 32% de les defuncions d’arreu del món. Al nostre territori, d’acord amb les dades de l’Observatori de la Mort a Catalunya, l’any 2018 les malalties de l’aparell circulatori van esdevenir la primera causa de mort en el cas de les dones i la segona en els homes, i els resultats de l'Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) 2020 revelen que la pressió alta i el colesterol elevat són els principals problemes de salut de la població de 15 anys o més.

La majoria de les malalties cardiovasculars es poden prevenir amb l’adopció d’un estil de vida saludable que redueixi els factors que augmenten el risc de patir-les, que inclogui, per exemple, mantenir una alimentació sana i equilibrada, fer activitat física regularment i evitar el consum de tabac.


Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!