Veus d'empresa

Pobresa energètica

L’Ajuntament d’Igualada i Aigua de Rigat renoven el fons de solidaritat per ajudar les famílies en situació de vulnerabilitat

Igualada | 17-05-2022 21:30

L’Ajuntament d’Igualada i Aigua de Rigat renoven el fons de solidaritat per ajudar les famílies en situació de vulnerabilitat. Aigua de Rigat

L’Ajuntament d’Igualada i Aigua de Rigat renoven el fons de solidaritat per ajudar les famílies en situació de vulnerabilitat. Aigua de Rigat

L’Ajuntament d’Igualada i Aigua de Rigat, companyia gestora del cicle de l’aigua a Igualada, han renovat el conveni de col·laboració per mantenir durant l’any 2022 el fons de solidaritat, destinat a finançar el rebut de l’aigua a les famílies del municipi en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front. Per a aquest any, Aigua de Rigat ha augmentat la dotació econòmica fins als 16.500 €, un augment de 6.500 € respecte l’any anterior.

El fons de solidaritat és un ajut que aporta íntegrament la companyia d’aigua i comporta l’exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d’Aigua de Rigat a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l’informe de risc d’exclusió residencial comunicat pels serveis socials locals. Aquest fons ha permès ajudar el 2021 un total de 71 famílies a Igualada i s’han liquidat 136 rebuts.

En aquests més de 5 anys que l’Ajuntament d’Igualada i Aigua de Rigat acorden aquest fons de solidaritat, s’han destinat 51.000 € a atendre més de 400 casos de persones en situació de vulnerabilitat a la ciutat. La Primera Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Carme Riera, ha destacat “la voluntat resolutiva de l’empresa, a diferència d’altres subministraments”. Riera també ha explicat que “l’increment del fons dona tranquil·litat en uns moments d’alta complexitat”.

El gerent d’Aigua de Rigat, David Gall, afirma que “la nostra prioritat és garantir el subministrament d’aigua a tothom: mai no tallarem l’aigua a una persona que no pugui pagarla. Per això, disposem d’aquest fons de solidaritat que acordem amb l’Ajuntament perquè totes les famílies puguin accedir al servei de l’aigua, que és un servei bàsic”. “Posem les persones al centre del nostre servei i tenim especial cura de les famílies en situació de vulnerabilitat -afegeix-. Treballem amb l’Ajuntament i entitats socials per tal d’identificar amb aquests casos i oferir solucions per no deixar ningú enrere”. Les persones que vulguin acollir-se a l'ajut del fons de solidaritat s’hauran d’adreçar als serveis socials de l’Ajuntament d’Igualada per tal d’acreditar la situació de vulnerabilitat econòmica.

Aigua de Rigat és una companyia compromesa amb les persones i amb el municipi d’Igualada, on gestiona el subministrament de l’aigua. La seva missió és aconseguir una gestió eficient, sostenible i solidària dels recursos hídrics, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones. L’Ajuntament d’Igualada i Aigua de Rigat continuen amb la seva aposta per impulsar l'Agenda 2030 i contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per tal de jugar un paper essencial en l’acompliment no només de l'ODS 6 (Aigua neta i Sanejament) i l’ODS 17 (Aliances per assolir objectius), sinó també de l'ODS 1 de Fi de la pobresa.

Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!