Veus d'empresa

Nota de prensa

Equalia ONG celebra que els certificats d’aqüicultura millorin els seus criteris de benestar animal

Barcelona | 20-09-2023 10:38

Llobarros . WeAnimals

Llobarros . WeAnimals

 Amb l'objectiu d'exposar la presència i la importància que les certificadores donen al benestar dels animals aquàtics; Aquatic Life Institute ha actualitzat la seva eina comparativa de 7 segells, a través de l'informe “Aquaculture Certification Schemes Benchmark".

Concretament, Global Animal Partnership (G.A.P.), RSPCA Assured, Naturland, Friend of the Sea, GLOBALGAP, Best Aquaculture Practices (BAP) i Aquaculture Stewardship Council (ASC) s'han consultat i analitzat quant a la incorporació de criteris de qualitat d'aigua, densitat, enriquiment ambiental, alimentació i sacrifici dels animals.

Els segells analitzats es poden veure, i cada cop amb més freqüència, en els productes d'aqüicultura que es venen a botigues i supermercats de tot el món; perquè les persones consumidores puguin identificar aquells que provenen de bones pràctiques i sistemes sostenibles.

Equalia, l'ONG a Espanya que col·labora estretament amb Aquatic Life Institute, afirma que cada any més de cent mil milions de peixos d'aqüicultura se sacrifiquen arreu del món. Míriam Martínez, Manager de Benestar de Peixos a l'ONG destaca “actualment els peixos moren després d'una agonia de gairebé una hora al gel; no obstant això, hi ha la tecnologia per poder atordir-los i volem que les empreses es comprometin ja a implementar aquests sistemes”.

A Catalunya, d’acord a l’Institut d’Estadística de Catalunya, es van produir més de 5 mil tones de peixos l’any passat, essent la truita, l’orada i el llobarro les espècies majoritàries. La població espanyola, que, segons fonts de la Comissió Europea, consumeix 46 kg de peix per persona i any, es va mostrar altament preocupada pel benestar animal i van indicar que voldrien tenir més informació sobre les formes en què es cria els animals, segons el darrer Eurobaròmetre

Respecte a els certificats analitzats, tots han mostrat millora el darrer any quant a la inclusió de paràmetres de benestar animal. El 100% té desenvolupat el factor de la qualitat de l'aigua i, tots, excepte un, en regulen l'espai disponible per als peixos. El 100% dels certificats estableixen que s'han d'atordir els peixos en menys d'un segon per evitar patiment durant el sacrifici.

Encapçalen la llista amb una puntuació excel·lent els segells d'Aquaculture Stewardship Council (ASC) i Global Animal Partnership (G.A.P.).

A més, aquest any s'ha avaluat també l'existència d'alguna prohibició explícita de pràctiques com la cria de pops (2 certificats ho incorporen), l'ús d'insectes per a l'alimentació (només 1 ho té en compte actualment) o l'adquisició de gambes procedents de granges que encara arrenquen els ulls a les femelles per augmentar-ne la producció (5 certificats ho prohibeixen).

Robatoris amb força

Quadre comparatiu de la puntuació de cada segell analitzat / Aquatic Life Institute

D'acord amb l'informe d'Aquatic Life Institute, els esquemes de certificació impulsen les empreses a contribuir de manera positiva a la transformació del sector de l'aqüicultura. Es pretén així que aquest sigui més sostenible i tingui en compte el benestar animal a tot el cicle. 

"El nostre informe ressalta els esforços actuals dels certificadors d'aqüicultura per establir el benestar animal com a prioritat en les seves operacions. Incloure intervencions de benestar animal als estàndards d'un certificador pot impactar positivament milions d'animals aquàtics en granges, i a més pot tenir efectes positius a l'ambient, la salut pública i les comunitats,” ha comentat Catalina López, Directora de l'Aquatic Animal Alliance a Aquatic Life Institute.

A més, l’ús de certificats facilita l'elecció a les persones consumidores, que poden prendre decisions informades. Segons Martínez “alguns supermercats, com ara Ametller d'Origen, ja tenen polítiques de benestar animal públiques per a altres espècies, però no en disposen cap per al peix de piscifactories”.

Equalia ONG troba molt positiva la incorporació de més regulacions de benestar per als peixos en aquests certificats. I conclou Martínez: “Volem que els supermercats ofereixin una garantia real de bones pràctiques també amb els peixos i alguns dels certificats disponibles actualment tenen potencial per fer-ho”.


 

Sobre EQUALIA:

Equalia és una organització dedicada a millorar les condicions de vida dels animals destinats a consum amb pitjors estàndards de benestar animal. La seva missió és arribar a acords amb empreses i institucions per posar fi al patiment dels animals destinats a consum. www.equaliaong.org

 

Sobre Aquatic Life Institute:

Aquatic Life Institute és una organització internacional sense ànim de lucre que treballa per avançar en el benestar dels animals aquàtics en aqüicultura i pesca. L'organització col·labora amb certificadors, organitzacions sense ànim de lucre, institucions acadèmiques, indústria, governs i el públic general per millorar les condicions dels animals aquàtics a la indústria alimentària. Més informació a www.ali.fish

 

Arxivat a

Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!