Veus d'empresa

MOVING COACHING

Arriba el coaching online a empreses i particulars

Vilanova i la Geltrú | 14-01-2018 11:56

Imatge d'arxiu d'alguns exercicis que es poden fer a Coaching per aconseguir que les persones experimentin, practiquin i s'empoderin. Moving Coaching.

Imatge d'arxiu d'alguns exercicis que es poden fer a Coaching per aconseguir que les persones experimentin, practiquin i s'empoderin. Moving Coaching.

En els darrers temps el Coaching s’ha popularitzat a la nostra societat. Ara, aprofitant les noves tecnologies es pot donar el servei sense sortir de casa, amb total llibertat, i a qualsevol hora.

El dia a dia dels treballadors està ple de compromisos: reunions d’equip, visites comercials, atendre al correu electrònic, les trucades… Sembla que no hi hagi temps per a poder desenvolupar-se a dins o fora de l’empresa. Aquest temps, però, es pot esgarrapar, usant la possiblitat de rebre sessions de Coaching online.

Com funciona aquest servei?

Quan algú detecta la necessitat de rebre sessions de Coaching, es concerta una primera reunió presencial de contacte entre el client i el coach. Hi ha “informació” que costa més de percebre en la distància, per això és important un contacte real abans d’iniciar el Coaching online.

En aquesta primera sessió, es parla de quin és el propòsit del client, és a dir, què vol aconseguir, quin és el seu objectiu. És una sessió de coneixement mutu, en el que s’ha de començar a generar la confiança per ambdues parts. El client ha de confiar en la persona que té davant per poder parlar-li amb franquesa. Per això el contacte inicial és importantíssim.

A continuació, es programen les posteriors sessions que tindran lloc de forma online. És important marcar un calendari. La programació permet al client tenir present la futura cita amb el coach, el qual li demanarà sobre els seus avenços en la consecució de l’objectiu. La programació, alhora, serveix al coach per poder preveure quines possibles intervencions pot realitzar en cada sessió, segons l’evolució del propi client.

Quantes sessions són necessàries?

La resposta no és única. Cada client i cada objectiu tenen un “timing” diferent. Unes persones són més ràpides i altres no tant. El compromís amb un mateix també afecta la consecució més aviat o més tard de l’objectiu. De mitjana, es preveuen unes 8 o 10 sessions, en total. No es tracta de crear una relació de dependència del client al coach, sinó ven al contrari. La finalitat és que el client es senti cada cop més capaç de fer allò que vol fer de forma autònoma.

En quins àmbits pot ajudar el Coaching?

El coaching personal és un procés d’acompanyament en el que el coach fa de mirall del client. En aquest procés cap a un objectiu concret, el client creix com a persona, coneixent-se millor i provant noves manera d’afrontar els problemes.
El coaching individual està enfocat tant a nivell professional com a nivell personal (Life Coaching) per a la millora del rendiment de les persones.
A través de l’escolta activa i de les preguntes, el coaching augmenta el poder personal del client i,  juntament amb ell, dissenya un pla d’acció i el posa en pràctica.
El coach guia i recolza al client per obtenir el millor d’ell mateix, a assolir allò que desitja i a exercir els canvis que necessita.
El coaching és un camí per superar limitacions. Permet fer conscients accions, hàbits, valors, creences i judicis, a fi de facilitar processos de canvi. D’aquesta forma, el client por realitzar accions que el portin a ser una persona millor, més complerta.

Quins beneficis aporta el Coaching al client?

Com s’ha dit abans, els beneficis dependràn en gran mesura del compromís que adopti el client. Quan un va a la dietista, no s’aprima només pel fer d’anar-hi, sinó que ho fa perquè es compleix amb la dieta establerta, substituint certs aliments per altres, fent exercici físic… Què pot obtenir el client doncs si es compromet? Entre d’altres, es poden nomenar el següents beneficis:

Prendre consciència del què li està impedint progressar.
Experimentar el canvi i observar què succeeix al seu voltant.
Millorar l’autoestima.
Tenir més intel·ligència emocional i saber gestionar millor les emocions.
Treure més rendiment d’un mateix, en base a l’autoconeixement.
Emprar recursos interns que potser estaven oblidats.

I a l’empresa, puc fer alguna acció de Coaching?

Sí, l’empresa és un entorn, a banda de l’individual, on el coaching pot aportar molts beneficis. Pel desenvolupament tant de persones com d’equips és imprescindible donar un primer pas de  “presa de consciència” que posi sobre la taula els punts de millora dels individus.

Les formacions pel desenvolupament donen llum al món interior de cadascú, per fer conscient quin tipus d’acció requereix cada persona: aprendre a relacionar-se amb major assertivitat, enriquir el lideratge, enfortir l’autoestima, establir relacions excel·lents amb els companys… Els cursos serveixen també de punt de partida per a un posterior disseny de les accions a executar, ja siguin a nivell individual com grupal.


Serveis de Moving Coaching

La Montse Andreu Magarolas, coach per la Universitat Rovira i Virgili i Praticioner en Programació Neurolíngüística per l’Institut Gestalt de Barcelona, ofereix els següents serveis de Coaching al Garraf, Alt i Baix Penedès (www.movingcoaching.cat):


Sessions de coaching individuals.
Accions de coaching grupal a l’empresa.
Formació pel desenvolupament a l’empresa.


Informació de contacte

Telèfon  661327254
Concertar visita: a convenir
Correu electrònic: montse@movingcoaching.cat
Web: www.movingcoaching.cat
Facebook: facebook.com/movingcoachingtgn
Twitter: twitter.com/movingcoaching
LinkedIN: linkedin.com/in/montse-andreuMàrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres